fbpx

Studime Baçelor

Studimet Baçelor në Kolegjin Universum janë studime 3-vjeçare dhe gjithsej përbëhen nga 180 kredi (ECTS) ose 60 kredi (ECTS) në vit. Studentët që përfundojnë studimet baçelor përfitojnë titullin Baçelor i Arteve (BA) apo Baçelor i Shkencës (BSc).

Studime Master

Studimet Master të ofruara në Kolegjin Universum janë programe magjistrale 2-vjeçare të përbëra prej 120 kredive (ECTS). Këto studime ofrohen studentëve të cilët kanë përfunduar programin studimor baçelor 3-vjeçar të përbërë nga 180 kredi (ECTS).

Studime Duale

Kolegji Universum për herë të parë në Kosovë solli programin e studimëve duale. Ky program ndërlidh akademinë me industrinë. Studime Duale mundëson studentëve të ndjekin punë në fushën e tyre të studimit dhe të vijojnë studimet e tyre në Kolegjin Universum.

Diplomë Gjermane

Master në Administrim Biznesi është një program dy vjeçar me diplomë të dyfishtë i vili ofrohet bashkërisht nga Ludwigshafen University of Business and Society në Gjermani dhe Kolegji Universum në Kosovë.

ERASMUS+ Bursa Ndërkombëtare

Deri më tani 106 studentë të Kolegjit Universum kanë studiuar me bursë të plotë studimi jashtë vendit, Bursa mbulon shpenzimet e jetesës në shtetin që studentët i vazhdojnë studimet. Studentët po ashtu përfitojnë shtesa prej 800 Euro në muaj nga programi ERASMUS + Credit Mobility të Bashkimit Europian.

OBJEKTIVI YNË ËSHTË TË BËHEMI UNIVERSITETI MË I MIRË NË REGJION

Shtyllat Strategjike të Universumit

76%

Shkalla e punësimit të studentëve

44%

Më e lartë se paga mesatare

150+

Studentë të financuar nga Industria

46+

Studentë në vit studiojnë jashtë vendit me bursë të plota

PROGRAME PROFESIONALE TË AKREDITUARA NDËRKOMBËTARISHT

Çertifikimet Profesionale

Instituti i Marketingut Digjital

Diploma profesionale në Marketingun e Digjital rekomandohet  kërkohet nga individët që janë përgjegjës për planifikimin, ekzekutimin ose matjen e fushatave të marketingut në kompani private apo publike.

Certifikimet nga Anglia-England

Akademia Anglia është programi numër një ndërkombëtar në Kosovë që promovon mësimin e gjuhës angleze në mënyra të ndryshme. Certifikatat e lëshuara nga Anglia janë të pranuar ndërkombëtarisht.

Universum Blockchain Institute

Instituti Blockchain është instituti i parë në Kosovë, i cili merret me hulumtimin, trajnimin, krijimin e produkteve të reja dhe rrjetëzimin në fushën e Blockchain dhe Kriptovaluta.

Master Klasa me Svend Hollensen

Master Klasa me Svend Hollensen, autori i librit të dytë më të shitur në botë për Marketingun Global, ofron trajnim dhe aftësim profesional në fushën e marketingut.

çfarë thonë studentët tanë për ne...

Aktivitete, Evente dhe Lajmet e fundit në Universum

LAJMET E FUNDIT

READ MORE

Kolegji Universum lider i mundësive reale ndërkombëtare për studentë dhe staf për shkëmbim semestral, këtë po e dëshmon fakti se deri…

READ MORE

Kolegji Universum hap thirrjen për aplikime për bursa për shkëmbim studentor në Universidad de Valladoild, në Spanjë, në kuadër të programit të Komisionit…

READ MORE

Kolegji Universum hap thirrjen aplikim për punë praktike në Turqi, në Elpo Bilisim Otomasyon Elektronik Popmpa Sistemleri LTDnë kuadër të programit Erasmus…

READ MORE

Në kuadër të marrëveshjës së Kolegjit Universum me Instituto Politécnico de Tomar në Portugali. Hapet thirrja për aplikim për studime master…

READ MORE

According to Erasmus+ Programme Key Action 1 Inter-Institutional Agreement between Altinbas University (Turkey) and Universum College (Kosovo) for Erasmus+ staff…

READ MORE

Universum College opens the call for Staff Mobility Exchange under Erasmus+ KA107. Mobility opportunities aim to encourage the mobility of…

READ MOREeVIVA Project

Sot në objektin e Kolegjit Universum u mbajtë Konferenca për njoftimin e publikut të gjerë rreth projektit e-VIVA, pjesë e të cilit…

READ MORE

Kolegji Universum hap thirrjen për aplikime për bursa për shkëmbim studentor në “Turiba University” në Latvi në kuadër të programit Erasmus +…

READ MORE

Kolegji Universum vazhdon me ndërlidhjen e akademisë dhe industrisë. Në kuadër të aktiviteteve të shumta në kampusin e Kolegjit Universum në Ferizaj u…

READ MORE

Kolegji Universum hap thirrjen për aplikime për bursa për shkëmbim studentor në  “Inholland University of Applied Sciences” në Holandë në kuadër…

READ MORE

Kolegji Universum hap thirrjen për aplikime për bursa për shkëmbim studentor   në University of Crete në Greqi në kuadër të programit Erasmus + Credit…

READ MORE

Kolegji Universum hap thirrjen për aplikime për bursa për shkëmbim studentor në Masaryk University, në Foggia University në Itali në kuadër të programitErasmus…

READ MORE

Kolegji Universum ka hap thirrjen për aplikim për BURSA NDËRKOMBËTARE për shkëmbim semestral në 22 shtete të BE-së përmes Kolegjit Universum, bursat…

READ MORE

Kolegji Universum hap thirrjen për aplikime për bursa për shkëmbim studentor në Masaryk University, në Republikën Çeke në kuadër të programit Erasmus +…

READ MOREVizite studimore nga Kolegji Universum

Në vazhdën e vizitave studimore, studentët e Kolegji Universum, të programit Shkenca Politike, vizituan Kuvendin e Kosovës në kuadër të plan-programit…

READ MORE

Sot në Sarajevë ka filluar takimi i katërt i menaxhmentit të projektit STEPS, project me buxhet prej 1 milion eurosh…

READ MOREUniversum dhe IBCM

Kolegji Universum është në rritje të bashkëpunimeve vendore e ndërkombëtare dhe këtyre bashkëpunimeve të rëndësishme të institucionit iu shtua edhe…

READ MORE

Në mesin e aktiviteteve të shumta që organizohen gjatë gjithë vitit në Kolegjin Universum. Në kalendarin e aktiviteteve u shënua…

READ MORE

Është bërë tashmë e zakonshme, të dëgjohet se në Kolegjin Universum po ligjërojnë profesorë ndërkombëtar. E gjithë kjo falë bashkëpunimit që ka Kolegji Universum me…

READ MORE

Teaching Experience as an Academician at UNIVERSUM College Prishtina / Kosovo Prof. Dr. Hayrettin Kemal SEZEN Altinbas University, Turkey kemal.sezen@altinbas.edu.tr…

READ MORE

Kolegji Universum ka nënshkruar marrëveshje për shkëmbim semestral të studentëve me BURSA të plota në Sapienza University of Rome në…

Arbresha Limani, zgjodhi të studioi Master në Biznes Ndërkombëtar në Kolegjin Universum, të merr diplomë të dyfishtë gjermane nga Kolegji Universum…

READ MORE

Njerëzit e duan Google. Çdo herë që ata kanë nevojë për informacione, edhe për gjërat më të thjeshta, ata kërkojnë në Google. Biznesi duhet…

READ MORE

Drejtoresha ekzekutive e një biznesi të suksesshëm zejtarie Shoshana Stewart, mori MBA-në e saj në Shkollën e Biznesit në Londër (LBS). Ajo gjatë…

Çdo vit, mbi 80 milion studentë në gjithë botën regjistrohen në universitet, mirëpo, rreth 30 milion prej tyre e braktisin…

A jeni student në vitin e parë në Kolegjin Universum? A keni dëshirë të përfitoni bursë për shkëmbim semestral në…

READ MOREBursa Nderkombetare ne Poloni

Kolegji Universum hap thirrjen për bursa ndërkombëtare në “Wroclaw University of Science and Technology”, Poloni Kolegji Universum hap thirrjen për aplikime për bursa për shkëmbim…

FTESË PËR RI-TENDERIM TITULLI : ERASMUS+ CAPACITY PROJECT #598587-EPP-1-2018-EL-EPPKA2-CBHE-JP-ENV (iTEM): Licensë për softuerin arsimor në lëndën e Matematikës, Numri i…

READ MORE

Kolegji Universum hap thirrjen për aplikime për bursa për shkëmbim studentor në Savonia University of Applied Sciences, në Finlandë, në kuadër të…

Tenderi me titull “ERASMUS+ CAPACITY PROJECT #598587-EPP-1-2018-EL-EPPKA2-CBHE-JP-ENV (iTEM): Licensë për softuerin arsimor në lëndën e Matematikës”, i shpallur nga Kolegji…

READ MORE

Kolegji Universum hap thirrjen për aplikime për bursa për shkëmbim studentor në Bradford University në Angli, në kuadër të programit…

READ MORE

Edonita Bytyqi, studente në Kolegjin Universum në Programin Master, aktualisht po i vazhdon studimet në “Staffordshire University” si pjesë e bursave për shkëmbim…

READ MORE

Kolegji Universum është lider i ndërkombëtarizimit. Institucioni me më së shumti bashkëpunime ndërkombëtare në vend dhe projekte të financuara nga Komisioni Evropian. Aktualisht Kolegji…

READ MORE

Universiteti partner i Kolegjit Universum, Kaajani University of Applied Sciences fton të gjithë studentët e Kolegjit Universum të programit Infermieri…

Në kuadër të javës ndërkombëtare Erasmus+ që po organizohet nga Universiteti Bradford në Angli, Kosovën po e prezanton Kolegji Universum, i cili tashmë…

READ MORE

Kolegji Universum hap thirrjen për aplikim për bursa për shkëmbim studentor në Mykolas Romeris Universitynë Lituani, në kuadër të programit të Komisionit Europian,…

Kolegji Universum dhe “Albina Dyla Company” në kuadër të projektit të përbashkët për ndërlidhje të Akademisë dhe Industrisë sot kanë publikuar listën përfundimtare…

Kolegji Universum dhe FOX Group  në kuadër të projektit të përbashkët për ndërlidhje të Akademisë dhe Industrisë sot kanë publikuar listën përfundimtare…

READ MORE

A dëshironi të ndjekni studimet master me orar fleksibil apo online, ku ligjërojnë profesorë vendor e ndërkombëtar dhe pastaj të…

Kolegji Universum dhe Vision Agency në kuadër të projektit të përbashkët për ndërlidhje të Akademisë dhe Industrisë sot kanë publikuar listën përfundimtare të…

READ MORE

Kolegji Universum hap thirrjen për aplikime për bursa për shkëmbim studentor në Kajaani University of Applied Sciences në Finlandë, në…

SHPALLJE PËR FURNIZIM ME PAJISJE Kërkesë për furnizim me pajisje të teknologjisë për prodhimin e qëndrueshëm të ushqimit për projektin…

READ MORE

Edhe 3 dite kanë mbetur kohë për të aplikuar për njëren nga 10 BURSA të plota për 10 studentë në Prishtinë…

READ MORE

Kolegji Universum në bashkëpunim me Albina Dyla Company hap thirrjen për 10 BURSA të plota për 10 studentë në Prishtinë dhe Gjakovë. Bursat…

Kolegji Universum dhe kompania zvicerane Vision Agency zyrtarisht kane mbyllur aplikimet për 40 BURSA TË PLOTA për 3 vite studimi dhePUNËSIM të garantuar në Kompaninë Zvicerane.…

READ MOREBurse e plote

Për të dytin vit me radhë kompania zvicerane Vison Agency në bashkëpunim me Kolegjin Universum, do të financojë studimet e 40 maturantëve…

READ MORE

A dëshironi të përfitoni BURSË studimi 100% dhe PUNËSIM të garantuar? Eja në Sesionin e dytë Informues për STUDIMET DUALE…

READ MORE

Kolegji Universum fton të gjithë studentët që të aplikojnë në seminarin “EYFON Youth Days”, në të cilin të rinjtë e…

READ MORE

Universiteti i Prishtinës dhe Kolegji Universum zyrtarisht janë përfitues të programit “Mevlana” projekt ky për shkëmbim të studentëve dhe stafit në Universitetet…

READ MORE

Kolegji Universum lider i mundësive reale ndërkombëtare për studentë dhe staff për shkëmbim semestral, këtë po e dëshmon fakti se deri…

READ MORE

Kolegji Universum në bashkëpunim me Qendrën Kosovare për Diplomaci organizuan edicionin e shtatë të Akademisë Ndërkombëtare Verore në Kosovë me temen “Ndërtimi i paqes,…

READ MORE

Sot në Kolegjin Universum u lansua programi i bursave 100% për 3 vite studimi dhe punësim të garantuar që nga viti i…

READ MORE

Kompania zvicerane Vision Agency do të financojë studimet e 40 maturantëve për 3 vite studimi në Kolegji Universum në programet Shkenca Kompjuterike dhe Gjuhë Gjermane. Studentët që nga viti…

READ MORE

Kolegji Universum është përfitues i dy projekteve të reja në kuadër të  “Erasmus+ Capacity Building” në bashkëpunim me universitete partnere nga…

READ MORE

Nënshkruhet marrëveshja e rradhës në mes të Kolegjit Universum dhe Inholland University of Applied Sciences, ne Holandë. Duke filluar që…

READ MORE

Këshilli Shtetëror i Cilësisë (KShC) i Agjencisë së Kosovës për Akreditim (AKA) pas takimeve të mbajtura me 18 Qershor dhe 15 Korrik gjatë së cilave…

READ MORE

Nënshkruhet edhe një marrëveshje për shkëmbim të studentëve me bursa të plota nga Kolegji Universum me universitetin prestigjoz “Coimbra University” në Portugali.…

READ MORE

E-Unite është projekti i financuar nga Bashkimi Evropian i cili ka për synim të rrisë bashkëpunimin e të rinjëve të kulturave të ndryshme dhe rinisë që është aktive…

READ MORE

Nga tetori studentët kosovarë kanë mundësi ti fillojnë studimet Master në Biznes Ndërkombëtar dhe të marrin diplomë të dyfishtë gjermane nga Ludwigshafen University…

READ MORE

Një ndër problemet kryesore me të cilat ballafaqohet sistemi arsimor në Kosovë është niveli i lartë i braktisjes së studimeve nga studentët. Një ndër këto…

READ MORE

Për herë të parë nënshkruhet marrëveshje për shkëmbim të studentëve kosovar me bursa të plota në Spanjë. Marrëveshje kjo falë…

READ MORE

Bleona Lokaj, Bubulina Kabashi dhe Adriana Zyberi nxënëse të vitit të dytë në Gjimnazin “Hajdar Dushi” në Gjakovë, kanë përfunduar me sukses…

READ MORE

Studentët e Kolegjit Universum Elvira Sadriu dhe Rrezart Buzhala do të studiojnë me bursë të plotë një semestër në “The Philipps University…

READ MORE

Universiteti Partner i Kolegjit Universum Mykolas Romeris University në Lituani po organizon Universitetin Veror 3 javore të titulluar “Universiteti Veror…

READ MORELideret e Kosoves

Studentët e Kolegjit Universum, po tregojnë aftësitë e tyre prej liderit, qysh pas vitit të parë të studimeve në këtë…

READ MORE

Sot në Kolegjin Universum, filloi Java Ndërkombëtare për stafin e 30 Universiteteve partnere nga Evropa. Ky organizim i Kolegjit Universum po mbahet për herë të…

READ MORE

Për herë të parë në Kosovë Kolegji Universum organizon Javën Ndërkombëtare! Java Ndërkombëtare do të ketë në fokus aktivitete të cilat kanë…

READ MORE

Për herë të parë në Kosovë Kolegji Universum, organizon Javën Ndërkombëtare për stafin e Universiteteve partnere nga Evropa, në kuadër të programit Erasmus +.…

READ MORE

Kolegji Universum i vetmi institucion që ofron mundësi reale për studime jashtë vendit në Kosovë me 78 marrëveshje të nënshkruara ne 78…

READ MORE

Kolegji Universum hap thirrjen për aplikime për bursa për shkëmbim studentor në Middle East Technical University në Turqi, në kuadër…

READ MORE

Kolegji Universum hap thirrjen për aplikime për bursa për shkëmbim studentor në Powislanski College në Poloni, në kuadër të programit…

READ MORE

Kolegji Universum hap thirrjen për aplikime për bursa për shkëmbim studentor në Turiba University në Latvi, në kuadër të programit…

READ MORE

Universiteti partner i Kolegjit Universum “Ludwigshafen University” do të organizojë Shkollë Verore me temat aktuale për Biznesin Europian, Ekonominë dhe…

READ MORE

​Kolegji Universum hap thirrjen për aplikime për BURSA për shkëmbim studentor edhe në The Philipps University of Marburg, në Gjermani, në kuadër…

READ MORE

Kolegji Universum hap thirrjen për aplikime për bursa për shkëmbim studentor në Bradford University në Angli, në kuadër të programit…

READ MORE

Kolegji Universum nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi me Universitetin prestigjoz në Gjermani “Ludwigshafen University of Applied Sciences”. Nga tetori studentët kosovarë kanë mundësi ti fillojnë…

READ MORE

Kolegji Universum hap thirrjen për aplikime për bursa për shkëmbim studentor në Staffordshire University në Angli, në kuadër të programit…

READ MORE

Kolegji Universum hap thirrjen për aplikim për bursa për shkëmbim studentor nëMykolas Romeris Universitynë Lituani, në kuadër të programit të Komisionit Europian, Erasmus+…

READ MORE

Ardiana Bushi, studente në Kolegjin Universum në Departamentin Shkenca Kompjuterike, njëkohësisht studente në Fakultetin e Shkencave Matematiko-Natyrore, në departamentin e Fizikës, në mesin e…

READ MORE

Studentët e Kolegjit Universum Faton Nuha dhe Dren Sylejmani pjesë e qendrës “Universum Innovation Hub” lansuan Aplikacionin LISA i cili do të bëjë evidentimin…

READ MORE

Kolegji Universum si lider në fushën e Shkencave Kompjuterike, me 1-7 Prill 2019 organizon Trajnim 7 Ditor në Kodim me…

READ MORE

Nevoja për ekspert në distribucion dhe shitje në vendin tonë po rritet dukshëm. Por kompanitë po hasin në vështirësi në…

READ MORE

Studentët e Kolegjit Universum publikuan Volumin e II-të të Revistës Studentore me 17 punime hulumtuese.  Volumi i dytë i kësaj reviste, ka…

READ MORE

Për herë të parë në qytetin e Ferizajit, gjigantin e zhvillimit ekonomik është mbajtur gara kibernetike “CyberSecurity Hackathon #2”, e organizuar nga ICT Academy në…

READ MORE

“Istanbul Aydın University” hapë thirrjen për pjesëmarrje në Shkollën Verore Ndërkombëtare “Delightful Istanbul 2019” që do të zhvillohet me 21…

READ MORE

Kolegji Universum lider i mundësive reale ndërkombëtare për studentë dhe staff për shkëmbim semestral, këtë po e dëshmon fakti se deri…

READ MORE

Qytetari aktive është term që përdoret për qytetarët të cilët kyçen aktivisht në jetën e komuniteteve të tyre apo në…

READ MORE

Është rritur dukshëm numri i të rinjëve që preferojnë ti vazhdojnë studimet jashtë vendit. Pasi studimet jashtë vendit po ju…

Kërkesë për furnizim me pajisje të Teknologjisë Informative për projektin ERASMUS + “Enhancing and Validating  service related competences in Versatile…

READ MORE

Sot në Kolegjin Universum u organizua Gara e Kontabilitetit në mes të studentëve të vitit të dytë të Dept. Biznes dhe Menaxhment të tri…

READ MORE

“Menaxhimi i shkollave sipas sistemit Finlandez”  ishte tema e trajnimit dy ditorë të organizuar nga Kolegji Universum në Qytetin e Durrësit. Pjesë e…

READ MORE

Për herë të parë në Kosovë, Kolegji Universum iu mundëson studentëve të kryejnë punë praktike me pagesë në 22 shtete të BE-së. Puna…

READ MORE

Kolegji Universum hap thirrjen për aplikime për bursa për shkëmbim studentor në Savonia University of Applied Sciences, në Finlandë, në…

READ MORE

Sukseset e studentëve të Kolegjit Universum nuk kanë të ndalur. Don Berisha është studenti i radhës i cili zurin vendin e parë…

READ MORE

Pas 3 vite studime në Kolegjin Universum, sot studenti Shqipdon Sylaj mbrojti me sukses punimin e diplomes në Dept. Shkenca Kompjuterike. Shqipdoni…

READ MORE

Në kuadër të Kolegjit Universum, operon Zyra e Karrierës e cila ka qëllim kryesor ofrimin e mundësive të ndryshme për zhvillim profesional edhe…

READ MORE

Studentët e Kolegjit Universum Blerta Rama dhe Rinor Tahiri do të studiojnë me bursë të plotë një semestër në “The Philipps University…

TREGIM SUKSESI

Studentët e Kolegjit Universum morën pjesë në trajnimin në Universitetin e Duisburg Essen, Gjermani në kuadër të projektit Rebus.