fbpx
Showing 10 of 251 News

Nënshkruhet edhe një marrëveshje për shkëmbim të studentëve me bursa të plota nga Kolegji Universum me universitetin prestigjoz “Coimbra University” në Portugali. Pra tani studentët e Kolegjit Universum kanë mundësinë të studiojnë për një semestër me bursë të plotë në Portugali në “Coimbra University” .…

Nënshkruhet edhe një marrëveshje për shkëmbim të studentëve me bursa të plota nga Kolegji Universum me universitetin prestigjoz “Coimbra University” në Portugali.…

E-Unite është projekti i financuar nga Bashkimi Evropian i cili ka për synim të rrisë bashkëpunimin e të rinjëve të kulturave të ndryshme dhe rinisë që është aktive në trajtimin e çështjeve të ndryshme në shoqerinë kosovare. E- Unite ka partnere të ndryshme nga rajoni sikurse Greqia, Shqipëria, Bullgaria, Mali i Zi etj.,…

E-Unite është projekti i financuar nga Bashkimi Evropian i cili ka për synim të rrisë bashkëpunimin e të rinjëve të kulturave të ndryshme dhe rinisë që është aktive…

Nga tetori studentët kosovarë kanë mundësi ti fillojnë studimet Master në Biznes Ndërkombëtar dhe të marrin diplomë të dyfishtë gjermane nga Ludwigshafen University of Business and Society dhe Kolegji Universum. Sot në praninë e profesorëve nga dy universitetet është bërë lansimi i këtij programi për studime.…

Nga tetori studentët kosovarë kanë mundësi ti fillojnë studimet Master në Biznes Ndërkombëtar dhe të marrin diplomë të dyfishtë gjermane nga Ludwigshafen University…

Një ndër problemet kryesore me të cilat ballafaqohet sistemi arsimor në Kosovë është niveli i lartë i braktisjes së studimeve nga studentët. Një ndër këto probleme është edhe tranzicioni i studentëve nga shkolla e mesme në universitet, ku dallimet jane të theksuara.  Në mënyrë që studentët…

Një ndër problemet kryesore me të cilat ballafaqohet sistemi arsimor në Kosovë është niveli i lartë i braktisjes së studimeve nga studentët. Një ndër këto…

Për herë të parë nënshkruhet marrëveshje për shkëmbim të studentëve kosovar me bursa të plota në Spanjë. Marrëveshje kjo falë bashkëpunimit të Kolegjit Universum me dy universitete prestigjoze nga Spanja University of Santiago de Compostela dhe Universidad de Valladolid. Pra tani studentët e Kolegjit Universum kanë mundësinë…

Për herë të parë nënshkruhet marrëveshje për shkëmbim të studentëve kosovar me bursa të plota në Spanjë. Marrëveshje kjo falë…

Bleona Lokaj, Bubulina Kabashi dhe Adriana Zyberi nxënëse të vitit të dytë në Gjimnazin “Hajdar Dushi” në Gjakovë, kanë përfunduar me sukses punën praktikë në Kolegjin Universum.  Praktika është pjesë e projektit “Përkrahje Adoleshentëve pas mësimit të rregullt – ASSET” marrëveshje e cila…

Bleona Lokaj, Bubulina Kabashi dhe Adriana Zyberi nxënëse të vitit të dytë në Gjimnazin “Hajdar Dushi” në Gjakovë, kanë përfunduar me sukses…

Studentët e Kolegjit Universum Elvira Sadriu dhe Rrezart Buzhala do të studiojnë me bursë të plotë një semestër në “The Philipps University of Marburg“Gjermani në kuadër të BURSAVE ndërkombëtare që i ofron Kolegji Universum për studentë. Elvira dhe Rrezarti, janë një nga 103 studentët e Kolegjit Universum që…

Studentët e Kolegjit Universum Elvira Sadriu dhe Rrezart Buzhala do të studiojnë me bursë të plotë një semestër në “The Philipps University…

Universiteti Partner i Kolegjit Universum Mykolas Romeris University në Lituani po organizon Universitetin Veror 3 javore të titulluar “Universiteti Veror 2019: Kultura, Komunikimi, Trashëgimia, Siguria” (http://summer.mruni.eu/) që do të mbahet nga 22 Korrik deri më 9 Gusht 2019 në Lituani. Universiteti ofron…

Universiteti Partner i Kolegjit Universum Mykolas Romeris University në Lituani po organizon Universitetin Veror 3 javore të titulluar “Universiteti Veror…

Lideret e Kosoves

Studentët e Kolegjit Universum, po tregojnë aftësitë e tyre prej liderit, qysh pas vitit të parë të studimeve në këtë institucion pikërisht, përmes angazhimit vullnetar të tyre për komunitetin. Arnesa Tahiri, studente në Kolegjin Universum është shembulli më i mirë që…

Studentët e Kolegjit Universum, po tregojnë aftësitë e tyre prej liderit, qysh pas vitit të parë të studimeve në këtë…

Sot në Kolegjin Universum, filloi Java Ndërkombëtare për stafin e 30 Universiteteve partnere nga Evropa. Ky organizim i Kolegjit Universum po mbahet për herë të parë në Kosovë andaj edhe ka ngjallur interesim të madh mediatik, ku të pranishëm ishin edhe përfaqësues të lartë të institucioneve…

Sot në Kolegjin Universum, filloi Java Ndërkombëtare për stafin e 30 Universiteteve partnere nga Evropa. Ky organizim i Kolegjit Universum po mbahet për herë të…