fbpx
Showing 6 of 6 News

Një ndër problemet kryesore me të cilat ballafaqohet sistemi arsimor në Kosovë është niveli i lartë i braktisjes së studimeve nga studentët. Një ndër këto probleme është edhe tranzicioni i studentëve nga shkolla e mesme në universitet, ku dallimet jane të theksuara.  Në mënyrë që studentët…

Një ndër problemet kryesore me të cilat ballafaqohet sistemi arsimor në Kosovë është niveli i lartë i braktisjes së studimeve nga studentët. Një ndër këto…

Për herë të parë nënshkruhet marrëveshje për shkëmbim të studentëve kosovar me bursa të plota në Spanjë. Marrëveshje kjo falë bashkëpunimit të Kolegjit Universum me dy universitete prestigjoze nga Spanja University of Santiago de Compostela dhe Universidad de Valladolid. Pra tani studentët e Kolegjit Universum kanë mundësinë…

Për herë të parë nënshkruhet marrëveshje për shkëmbim të studentëve kosovar me bursa të plota në Spanjë. Marrëveshje kjo falë…

Bleona Lokaj, Bubulina Kabashi dhe Adriana Zyberi nxënëse të vitit të dytë në Gjimnazin “Hajdar Dushi” në Gjakovë, kanë përfunduar me sukses punën praktikë në Kolegjin Universum.  Praktika është pjesë e projektit “Përkrahje Adoleshentëve pas mësimit të rregullt – ASSET” marrëveshje e cila…

Bleona Lokaj, Bubulina Kabashi dhe Adriana Zyberi nxënëse të vitit të dytë në Gjimnazin “Hajdar Dushi” në Gjakovë, kanë përfunduar me sukses…

Studentët e Kolegjit Universum Elvira Sadriu dhe Rrezart Buzhala do të studiojnë me bursë të plotë një semestër në “The Philipps University of Marburg“Gjermani në kuadër të BURSAVE ndërkombëtare që i ofron Kolegji Universum për studentë. Elvira dhe Rrezarti, janë një nga 103 studentët e Kolegjit Universum që…

Studentët e Kolegjit Universum Elvira Sadriu dhe Rrezart Buzhala do të studiojnë me bursë të plotë një semestër në “The Philipps University…

Universiteti Partner i Kolegjit Universum Mykolas Romeris University në Lituani po organizon Universitetin Veror 3 javore të titulluar “Universiteti Veror 2019: Kultura, Komunikimi, Trashëgimia, Siguria” (http://summer.mruni.eu/) që do të mbahet nga 22 Korrik deri më 9 Gusht 2019 në Lituani. Universiteti ofron…

Universiteti Partner i Kolegjit Universum Mykolas Romeris University në Lituani po organizon Universitetin Veror 3 javore të titulluar “Universiteti Veror…

Lideret e Kosoves

Studentët e Kolegjit Universum, po tregojnë aftësitë e tyre prej liderit, qysh pas vitit të parë të studimeve në këtë institucion pikërisht, përmes angazhimit vullnetar të tyre për komunitetin. Arnesa Tahiri, studente në Kolegjin Universum është shembulli më i mirë që…

Studentët e Kolegjit Universum, po tregojnë aftësitë e tyre prej liderit, qysh pas vitit të parë të studimeve në këtë…