Mercedes dhe Bosch Bashkohen për të Krijuar Sistemin e Taksive Vetë-vozitëse

Bashkimi në një fushë tashmë të mbushur me pëlqyeshmëritë ndaj Lyft dhe Uber, Mercedes dëshiron të ndihmojë rrugët e zëna me taksitë e saj robotë. Kompania mëmë e Mercedes Daimler është bërë ortake me furnizuesin automobilistik Bosch për të krijuar sistemin e saj të makinave vetë-vozitëse, të cilat kompanitë shpresojnë se do të dalin në rrugë në vitin 2020.

Mercedes dhe Bosch po shkojnë lart dhe përtej: Në vend se thjeshtë të krijojnë makina autonome, kjo aleancë kërkon të krijojë një lidhje të përbashkët të taksive robote vetë-vozitëse të cilat mund të thirren përmes telefonave të mençur.

Projekti i ri i këtyre kompanive planifikon të përfshijë të dyja edhe makinat autonome të cilat kërkojnë një vozitës prapa  timonit dhe ato të cilat nuk kanë nevojë për ata. Sistemi dhe parkingu i tij do të dizajnohen në mënyrë specifike për qytetet.

Me ekspertizën e Daimler në prodhimin e makinave dhe teknologjinë dhe programet e Bosch, kompanitë janë në pozitë të mirë për të lënë gjurmë në treg. Mercedes-Benz i Daimler tashmë ka qenë duke punuar në zhvillimin e makinave vetë-vozitëse. Dhe kompania Gjermane tashmë ka një shije të ndarjes së biznesit me kompaninë e tij car2go dhe shërbimin e tij ndihmës Moovel Group, e cila zotëron planifikimin e rrugëve RideScout dhe aplikacionin për rezervimin e taksive Mytaxi.

/entrepreneur.com.al