Si të bëhemi të suksesshëm në jetë?

Nuk ka rëndësi se sa vjeç jeni, apo nga jeni, të gjithë kemi një gjë të përbashkët, dëshira e të qënurit i suksesshëm. Të gjithë ne duam të arrijmë sukses në mënyrë që të mund të jetojmë një jetë të rehatshme, të jemi të pavarur nga ana financiare, të kemi një makinë të mirë, dhe të jetojmë në një shtëpi të bukur. Megjithëse, suksesi mund të arrihet, nuk është diçka që vjen lehtë. Ka shumë këshilla dhe strategji rreth asaj se si të bëhemi të suksesshëm në jetë, mirëpo mënyra më e mirë për të pasur sukses është ti ndjekim hapat e atyre që janë të tillë.

Këtu janë 13 këshilla për sukses nga disa prej njerëzve më të suksesshëm dhe të njohur në botë:

1. Jeni ambicioz

Nga Michelangelo Buonarroti, Artisti i Madh i Renesancës: “Rreziku më i madh për shumicën prej nesh nuk qëndron në vendosjen e qëllimeve tona shumë të larta dhe dështimeve të vogla; por në vendosjen e qëllimeve shumë të ulëta, dhe arritjet tona të shënuara. ”

“MOS KENI FRIKË NGA DËSHTIMET”

2. Gjeni se çfarë ju pëlqen të bëni dhe bëjeni

Nga Oprah Winfrey, personazh mediatikë: “E dini që jeni në rrugën e suksesit, atëherë kur ju do të punonit dhe nuk do të duhet t’ju paguajnë për të.”

3. Mësohuni se si të balanconi jetën

Nga Phil Knight, CEO të Nike Inc: “Nuk është një konflikt i pandryshueshëm mes punë në jetë dhe në biznes, një betejë e vazhdueshme në mes paqes dhe kaosit. Asnjëra nuk mund të zotërohen, por të dy anët mund të ndikohen. Se si ia dilni në lidhje me atë është çelësi i suksesit. ”

4. Mos keni frikë nga dështimet
Nga Henry Ford, Themelues i Motorëve Ford: “Dështimi është thjesht një mundësi për të filluar përsëri, këtë herë me më shumë zgjuarsi.”

5. Të keni një vendosmëri të palëkundur për të arritur sukses

Nga Colonel Sanders, Themeluesi i KFC: “Kam bërë një zgjidhje, që do të arrijë diçka nëse mundem. Dhe asnjë orë, as sasia e punës, as shuma e parave nuk do të më frenoj që të mos e jap më të mirën nga vetja. Dhe e kam bërë qysh atëherë, dhe përfitoj nga ajo. E di që po.”

6. Bëhu njëri i veprimeve

Nga Leonardo da Vinci, Gjeniu i Rilindjes: “Egzistojnë raste të pakta që njerëzit e arritur janë ulur dhe kanë pritur që gjërat të ndodhin vet. Ata janë ngritur dhe i kanë realizuar gjërat.”

7. Shmangë konfliktet

Nga Theodore Roosevelt, Presidenti i 26-të i Amerikës: “Përbërësi më i rëndësishëm i vetëm në formulën e suksesit është të dish se si të dialogosh me njerëzit.”

8. Mos ke frikë të shprehësh ide të reja

Nga Mark Twain, Autor i njohur: “Një person me një ide të re është një maniak derisa ideja të ketë sukses.”

9. Beso në kapacitetin tënd për të pasur sukses

Nga Walter Disney, Themelues i Walt Disney Company: “Nëse mundesh ta ëndërrosh, mundesh edhe ta bësh.”

10. Gjithmonë mbajë një qëndrim pozitiv mendor

Nga Thomas Jefferson, presidenti i 3 i Amerikës: “Asgjë nuk mund të ndaloj njeriun me qëndrim të drejtë mendorë nga arritja e qëllimit të tij; asgjë në këtë tokë nuk mund të ndihmojë njeriun me qëndrim të gabuar mendor.”

11. Mos lejoni që dekurajimi t’ju ndalojë se provuari

Nga Abraham Lincoln, presidenti i 16 i Amerikës: “Mos lejoni asnjë ndjenjë dekurajimi t’ju godas, dhe në fund do të jeni i sigurt për sukses.”

12. Je i gatshëm të punosh shumë

Nga Penny JC, Themelues i JC Penney Inc: “Derisa të jeni të gatshëm për të zhytur veten në punën tuaj përtej kapacitetit të njeriut mesatarë, ju nuk jeni të prerë për pozitat në krye”

13. Të jesh aq i guximshëm sa për të ndjekur intuitën tuaj

Nga Steve Jobs, Bashkë-themelues i Apple Inc: “Ke guximin për të ndjekur zemrën dhe intuitë tuaj. Ato disi tashmë e dinë atë që ju me të vërtetë dëshironi të bëni. Çdo gjë tjetër është dytësore. ”

/businessmag.al