Richard Branson shpjegon pse shumica e sipërmarrësve kanë mungesë vizioni

Rritja dhe dështimi nuk janë reciprokisht ekskluzive.

Të shkëlqesh si një sipërmarrës, të paturit i një vizioni është jetike, shpjegon themeluesi i Virgin Group, Richard Branson në një postim të fundit në blog. Kjo do të thotë të qenit të gatshëm për të mësuar, për të bërë gabime dhe për të eksperimentuar.

Sipërmarrësit e suksesshëm marrin rreziqe, janë të gatshëm të dështojnë dhe të jetojnë me pasojat. Ata që nuk janë në gjendje të përballen me këto sfida me shumë gjasa nuk janë sipërmarrës – ose ata duhet të ndryshojnë mendimet dhe vizionin e tyre. Edhe njerëzit më të talentuar kanë rregulluar vizionin e tyre dhe janë të gatshëm ose të paaftë për të bërë ndryshimet e nevojshme për t’u përmirësuar”, shkruan sipërmarrësi miliarder.

Kur dikush nuk është i gatshëm për të ndryshuar apo për t’u përmirësuar, biznesi i tij ose i saj vuan. Siç thotë Branson, “idetë ngecin në vend, bizneset ndalojnë së rrituri, njerëzit ndalojnë së mësuari.

“Nëse ju e gjeni veten të mbërthyer në një mendim të caktuar, mos e fajsoni veten. Duke u rritur, ne mësojmë shpesh të mendojmë në një mënyrë të rrezikshme, shpjegon Branson. Mendoni se si, në shkollë, notat i motivojnë më shumë studentët sesa të mësuarit.

Është koha për të ndryshuar mendimet tuaja. Por, ku mund të filloni?

E thjeshtë: Kapërceni jashtë zonës tuaj të rehatisë. Ndiqni ambiciet tuaja, punoni me të tjerët, ndërmerrni çdo hap që do t’ju ndihmojë të rriteni dhe ju shpejt do të shihni një ndryshim në mënyrën se si ju e drejtoni biznesin dhe jetën.

Burimi:businessmag.al