Pse Të Punuarit Nga Larg Është Më Mirë Se Në Zyrë

Unë shkruaj shumë.

Unë udhëheq blogun dhe një llogari mesatare: kontribuaj në disa revista; dhe shkruaj postime të gjata për shokët e mi në Facebook . Gjithmon e kam pëlqyer; dhe kështu ndihem shumë i kënaqur që jam në gjendje të punoj si regjisor i përmbajtjeve. Po ashtu është e mirë pasi që un nuk jam i mbyllur në zyrë nga ora nëntë deri në orën pesë.

Për derisa kjo është e mirë, ky lloj stil i jetës kërkon shumë disiplinë dhe paisje të duhura për të siguruar mua dhe puntorët e mi te jemi në faqen e njejt. Po ashtu ndihëmon për ti kuptuar njerzit, të cilët jane të gatshëm të punsojn punëtor nga distanca.

Megjiëthse unë jetoj 10 minuta larg nga zyra e punës, Unë e konsideroj veten si punëtor nga distanca, Meqenëse unë filloj punën heret në mëngjes; dhe kështu, shumicën e ditëve të punës i përfundoj para se dita e punës të filloj.

Jetesa digjitale nomade është diqka që të gjithë e dëshirojnë. Mundësia për të punuar nga kudo, dhe të shijuarit e balancit jetë-punë është e mrekullueshme.

Fatmirësisht, më shumë e më shumë kompanit kanë filluar ti kuptojnë përfitimet e grupeve virtuale.

Gjatë disa viteve të fundit, sasia e njerëzve telekomunikues është rritur në mënyrë dramatike. Kryesisht për shkak se shumë kompani e kanë kuptuar se ka një ekip efikas në distancë ofron sasitë mëdha të përfitimeve.

Sipas Hubstaff, pesë vjet më parë, në qoftë se ju të kërkonit për të parë nëse punonjësit tuaj janë produktivë, ju do të duhet të ecnit fizikisht mbi tavolinat e tyre, dhe të bisedoni me ata. Tani, ju mund të monitoroni produktivitetin e tyre nga kudo në botë me mjete të duhura.

Ka padyshim një shumë të përfitimeve për punonjësit gjithashtu.

Sipas Microsoft-it, 10 përfitimet më të mëdha për të punuar nga shtëpia nga pikëpamja punonjës janë:

  1. Balanca punë-jetë rritur (60 për qind)
  2. Kursim të gazit (55 për qind)
  3. Shmangja e trafikut (47 përqind)
  4. Rritja e produktivitetit (45 për qind)

Siç mund ta shikoni, shumica e njerëzve vlerësojnë kostot e reduktuara dhe rritjen e aftësisë për të gëzuar një ekuilibër punë-jetë që vjen nga puna nga distanca.

Qëndrimi i disiplinuar është i vështirë. Ju duhet një mënyrë për të raportuar proceset e vazhdueshme për menaxherin tuaj. Ju duhet një app mesazheve për komunikim të rregullt. Dhe së fundi, ju keni nevojë për një mënyrë për të ndjehur se ju jeni një pjesë e ekipit.

Unë jam një tifoz i madh i planeve, progresit dhe problemeve (PPP) metodologjisë së për progresin javor dhe ditor të  raportimit.

Unë i kalojë 10 minuta çdo të premte duke krijuar plane për javën e ardhshme dhe transferimin e planeve të javës së kaluar në kolonën e progresit. Në këtë mënyrë menaxheri im mund të merr një pasqyrë të shpejtë të asaj që unë kam bërë dhe unë mund të marri një pasqyrë të qartë të asaj që unë duhet të bëjë të hënën në mëngjes.

Për komunikim të përditshëm, unë kam gjetur se Skype chat punon më së miri. Nëse unë kam një pyetje, unë mund të marr një përgjigje të shpejtë, dhe në qoftë se kam nevojë për të thirrur dikë në një vend tjetër, tarifat janë minimale. Unë gjithashtu e përdor Skype video thirrjet për takime javore me bashkë-punëtorët.

Natyrisht, shumë kompani kanë zbatuar aplikacione komunikimi të njohur si Slack, që unë kam dëgjuar se punon me të vërtetë mirë.

E gjithë kjo punon edhe në qoftë se ju dhe shefi juaj kani rënë dakord për të qëllimet e kjarta dhe të matshme. Për fat të keq, shumica e njerëzve nuk e kanë.

Siç thashë, unë shkruaj shumë. Kjo nuk do të ishte e mundur në qoftë se unë nuk e kisha shpenzuar shumë kohë për të sjellë disiplinë, qartësi dhe rend në proceset e mia të punës. Disiplina, për të qëndruar shumë produktiv, ndërsa unë përqëndrohem. Qartësia, për t’u siguruar me bashkë-punëtorët dhe menaxherin për të ditur atë që unë jam duke bërë në çdo kohë dhe pse. Rendit, për t’u siguruar që unë nuk punojë në aktivitete joproduktive.

/entrepreneur.com.al/