Ndryshimi midis nje drejtuesi dhe nje shefi

Ka ndryshim midis nje drejtuesi dhe nje shefi. Ne librin tim te sapo dale ne treg, The Virgin Way, une kam vene  perballe njera tjetres drejtimin e mire kundrejt menaxhimit te keq.

Menaxhimi ka te beje me teper me ruajtjen e proceseve, disiplinave dhe sistemeve se sa me ndryshimin e tyre.
Udheheqesit e forte, nga njera ane, ndersa ruajne stabilitetin, duhet te kene vizion, kreativitet dhe ndoshta, akoma me e rendesishme, aftesine per te ndikuar te tjeret qe te ndjekin dhe ti mbeshtesin ato ne sfidat e tyre per ta cuar organizaten e tyre ne territore shpesh here shume te rrezikshme.
Ashtu sic thote edhe perkufizimi, udheheqja e mire ka te beje me marrjen e rrezikut ne sy dhe ecjen perpara per te gjetur rruge te re praktike ku biznesi mund te zhvillohet dhe te perparoje. Nje udheheqje e dobet, nga ana tjeter, tenton te jete statike, te ruaje status-quo dhe te flere mbi dafina.

Modeli i “mos levizjes se anijes” mund te jete nje model biznesi i praktikueshem rreth 20 vite me pare. Por ne kohen e cmendur te biznesit sot, nuk eshte me  nje opsion. Qendrimi ne nje vend sot do te thote te ecesh mbrapsht dhe shpejt.