Aplikacionet pa të cilat sipërmarrësit nuk mund të jetojnë

Drejtimi i një biznesi nuk është i lehtë. Për fat të mirë, tani ka shumë mjete të ndryshme dhe aplikacione që mund të përdorni për ta bërë atë pak më të thjeshtë. Ne pyetëm sipërmarrësit të zgjedhin aplikacionet, pa të cilat nuk mund ta drejtonin biznesin e tyre.

Slack

Ndoshta e çuditshme, por Slack ishte numri një në listat e shumë sipërmarrësve. Aplikacioni i mesazheve që po zëvendëson email-in në shumë biznese është veçanërisht popullor me pronarët e bizneseve, të cilët janë vazhdimisht në lëvizje dhe duke u përpjekur për të qëndruar në kontakt të rregullt me stafin e tyre.

“Është një gjë mjaft e mirë për të komunikuar me stafin – veçanërisht nëse jeni larg,” Alex Fenton, CEO në ofruesit alternativë të financave GapCap, thotë. “Është një vend i thjeshtë ku mund të shihni më të rejat për çdo gjë, më tepër sesa një vend ku keni email-et dhe bisedat e ndryshme.”

Jayne Hardy, themeluese e Fondacionit Blurt, e gjen atë të paçmuar pasi ekipi i saj është i vendosur në vende të ndryshme. “Si një ekip në largësi, ajo na lejon për të zëvendësuar të gjithë punën tonë”, thotë ajo. “Ne kemi një kanal #chewingthecud për të gjitha gjërat jo të lidhura me punën dhe një kanal #nicestuff ku ne postojnë të gjitha reagimet që marrim nga publiku jonë. Ne përdorim Slack-un edhe për të integruar Google Calendar kështu që ne e dimë, çfarë bëhet në çdo kohë.”

Wunderlist

Një aplikacion që shumë sipërmarrës kanë thënë se nuk mund të punonin pa të ishte Wunderlist. Duke sjellë së bashku të gjitha punët tuaja, lajmërimet dhe iu bën të mundur bashkëpunimin në detyrat me të tjerët, nuk është çudi që Wunderlist është kaq popullore.

Jonny Ross, themelues dhe MD i JRC, thotë: “Duke pasur mbi 200 gjëra për të bërë në çdo kohë, Wunderlist me të vërtetë vendos në krye prioritetet dhe siguron që unë të kem një fokus të përditshëm.”

Zapier

I përmendur nga disa sipërmarrës, Zapier ndihmon në bërjen e automatizuar të proceseve duke kursyer kohën e ekipeve në gjërat që ata bëjnë gjatë gjithë kohës.

Ross thotë se i “kursen ditën”, nëse një proces nuk është i automatizuar, por që duhet të jetë.
Ata përdorin gjithashtu Zapier gjatë periudhës së Krishtlindjeve për të motivuar ekipin për të goditur objektivin e shitjes së tyre, duke krijuar një proces të automatizuar që do të thotë se çdo herë që një email shitjeje vjen, një këngë e Krishtlindjeve luhet në zyrë.

Blinkist

Për të bërë biznes më lehtë dhe për të marrë informacione shpejt, Blinkist iu lejon të shikoni fragmente nga më shumë se 1500 libra – duke përfshirë informacion në lidhje me menaxhimin, aftësitë e biznesit dhe mentalitetin sipërmarrës.

“Ashtu si shumica e sipërmarrësive dhe pronarëve të bizneseve, unë jam i varfër në kohë,” thotë Paul Haydock, CEO i DueCourse. “Të jesh në gjendje për të absorbuar pjesët më të mira të librave më të mirë në pak minuta është një zgjidhje e shkëlqyer! Çfarë ideje fantastike që është! Kam marrë shumë këshilla të mira dhe ide për biznesin tim nga ky aplikacion dhe kjo është nga literatura që ai ofron, sepse përndryshe nuk do të kisha kohë të eksploroja.”

Harvest

Mbajtja e ekipeve që janë të bazuara në vende të ndryshme mund të jetë e vështirë, kur është fjala për të zgjedhur orët që ata kanë punuar dhe për të cilat duhen të paguhen. Harvest është një zgjidhje e madhe për të, sipas Jayne Hardy.

“Ne përdorim Harvest si aplikacionin tonë për të menaxhuar kohën. Është e lehtë për t’u përdorur, ka një aplikacion të mrekullueshëm për smartphone me të, na lejon për të parë kush është duke punuar dhe për të analizuar kostot e projekteve të ndryshëm,” thotë ajo . “Ai gjithashtu lejon ekipin të ngarkojë shpenzimet e tyre për t’u përpunuar lista e pagave të tyre.”

Burimi: www.businessmag.al