8 aftësi që duhet t’i keni patjetër në Rezymenë tuaj

Të kërkosh për një punë është e vështirë. Nuk është e lehtë të balancosh letrën e motivimit dhe intervistën e punës me detyrat e punës, dhe të qëndrosh përballë shumë kandidatëve “të etur” po ashtu.

Nëse rezymeja juaj është e lehtë përtë për t’u lexuar dhe nuk ka gabime drejtëshkrimore, dhe përfaqëson eksperiencën e duhur, mundohuni t’i shtoni pak aftësi në fund. Seti juaj i aftësive mund t’iu piketojë si një kandidatë kryesor, duke të të ndarë menjëherë nga pjesa tjetër e aplikuesve.

Më poshtë, janë zgjedhur aftësitë e përshtatëshme për karriera të ndryshme, kësëhtuqë bëni mirë t’i lexoni.

1. Adobe Photoshop

Nëse kërkoni të ndiqni një karrierë më kreative, siç është për shembull editimi i fotove apo grafik dizajner, një njohuri rreth Photoshop-it është zakonisht e nevojshme.

8-aftesi-qe-duhet-ti-keni-patjeter-ne-rezymene-tuaj-businessmag

2. Microsoft Excel

Ata që punojnë në financë e kalojnë pjesën më të madhe të ditës duke futur dhe analizuar informacion në kolonat e Microsoft Exel, kështuqë është thelbësore ta njohësh këtë program me detaje.

8-aftesi-qe-duhet-ti-keni-patjeter-ne-rezymene-tuaj-businessmag

3.Spanjisht ose një gjuhë tjetër të huaj

Të mësosh një gjuhë të huaj nuk është një detyrë e lehtë; të detyron të sforcosh pak trrurin. Por benefitet e të mësuarit një gjuhë të dytë janë dokumente me vlerë. Njerëzit që flasin dy gjuhë kanë memorie më të mirë dhe punojnë më mirë me multitasking. Ata preferohen më shumë për punë të caktuara gjithashtu.

8-aftesi-qe-duhet-ti-keni-patjeter-ne-rezymene-tuaj-businessmag

4.Web development

Njohja me web development është e dobishme për disa karriera, dhe jo të gjitha këto janë të bazuar në teknologji. Kurse të ndryshme online shkojnë përtej bazave të HTML, CSS dhe JavaScript në një mënyrë të detajuar që është e lehtë për t’u kuptuar për çdo0 fillestar.

8-aftesi-qe-duhet-ti-keni-patjeter-ne-rezymene-tuaj-businessmag

5.WordPress

Nëse je një editues i vjetër dhe po bën kalimin nga print në dixhital apo nëse je një i sapodiplomuar që po përgatitet për punën e tij të par pas përfundimit të universitetit, kushdo që punon për një website duhet të kuptoj se si funksionon pjesa mbrapa e website-ve. Ndërkohë që sistemi i menaxhimit të përmbajtjes (CMS) varjon nga publikimi në publikim, të zotërosh WordPress është fillimi i duhur.

8-aftesi-qe-duhet-ti-keni-patjeter-ne-rezymene-tuaj-businessmag

6.E folura në publik

Nuk ka rëndësi në çfarë industrie punon, një gjë është e sigurtë: ty të duhet të flasësh përpara një numri të madh njerëzishnë një pikë të caktuar. Disa njerëz janë folës të lindur kurse disa të tjerë jo. Mësoni si të jeni të qetë, të shkathët dhe përzgjedhës në ato që thoni ndërmjet kurseve të ndryshme.

8-aftesi-qe-duhet-ti-keni-patjeter-ne-rezymene-tuaj-businessmag

7.SEO

Konsiderojeni optimizimin e motorri të kërkimit –SEO—një mjet të rëndësishëm për këdo, puna e të cilit matët me klikime, like, dhe share. Duke i shtuar SEO-n setit tuaj të aftësive, ju do t’i tregoni potencialin tuaj punëdhënësit që ju keni atë që duhet për të ekzekutuar një artikull me “trafik të madh” apo një fushatë të suksesshme në rrjetet sociale. Për t’u siguruar që mun t’i përdorni mësimet e marra në skenaret e jetës reale, instruktori Abdul Wali përfshin kuice të shkurtëra në fund të disa seksioneve.

8-aftesi-qe-duhet-ti-keni-patjeter-ne-rezymene-tuaj-businessmag

8.Google Analytics

Nëse SEO iu ngjalli interes, të bëhesh pjesë e kursit Google Analytics është një lëvizje e zgjuar gjithashtu. Tani që mësoni si të përmirësoni artikujt tuaj dhe fushatat, ju duhet njëmënyrë për të regjistruar dhe analizuar rezultatet. Me këtë kurs, ju do të mësoni për demografikët e faqes tuaj, krahas kësaj edhe informacione të tjera të nevojshme, si për shembull sa njerëz kanë klikuar në site-n, historinë apo fushatën tuaj.

8-aftesi-qe-duhet-ti-keni-patjeter-ne-rezymene-tuaj-businessmag

/businessmag.al