5 gjërat që duhet të kërkoni kur zgjidhni një qytet për startup-in tuaj

Shkruajta një postim në blog kohët e fundit në lidhje me zhvendosjen e kompanisë time në New Orleans. Këtu në Big Easy, kam zbuluar një terren të përshtatshëm që është ideal për rritjen e një startup-i teknologjik. Siç kam thënë në këtë blog, unë inkurajoj sipërmarrësit e tjerë të mendojnë përtej oborrit të shtëpisë së tyre, kur kërkojnë një vendlindje për kompaninë e tyre të teknologjisë. Të zgjedhësh qytetin e duhur mund të bëjë ndryshimin midis suksesit dhe dështimit. Pasi t’a keni gjetur vendin e duhur dhe të keni bërë këtë hap, këtu janë pesë gjëra kyçe për të siguruar suksesin:

Gjeni një vend me një ekosistem të fortë dhe trokisni në të. Çdo komunitet teknologjik ka nevojë për një të tillë. Për arsyen se rrjeti i paçmuar i kompanive, mentorëve, ofruesve të shërbimit profesional, investitorëve, organizatave sociale etj janë vendimtare për suksesin e kompanisë suaj.

Këtu në Nola, qendra e këtij ekosistemi është Idea Village. Ky qëllim fitimi, filloi si një ide shkruar në një pecetë koktejli në vitin 2000 dhe ekziston për “identifikimin, mbështetjen dhe mbajtur talentin sipërmarrës në New Orleans.” Dhe kjo është pikërisht ajo që ata bëjnë. Nga sponsorizimi i një “Sipërmarrësi Javor” deri te përcaktimi i bashkëbisedimit në Coulter IDEA, eventi kryesor i vitrinës së sipërmarrësve në New Orleans. Idea Village është një burim ku mbështetet shumica prej nesh. Organizata të ngjashme me këtë ekzistojnë në qytete të tjera. Kërkojini ato. Ato do të jenë litari i shpëtimit tuaj. Nëse ju jetoni në një qytet pa një ekosistem të gjallë, ju mund të prisni një udhëtim shumë më të ashpër.

Jini një nga arsyet pse njerëzit zgjedhin të jetojnë në qytetin tuaj. Kjo përfshin të punuarit shumë për të siguruar punë për profesionistët lokalë. Këtu në Nola, ne kemi 504 zona, e cila përputh profesionistët e rinj të talentuar me kompanitë që mund t’u ofrojnë atyre mundësi bindëse të karrierës. Misioni i tyre është për të joshur talentin në zonë, t’u japë të riatdhesuarve një arsye për të lëvizur në shtëpi dhe për t’u dhënë vendasve të New Orleanians një arsye për të mos u larguar.

Bëni një impakt në qytetin tuaj duke e bërë praninë tuaj të njohur dhe të gatshme për të ndihmuar organizatat, nga ana tjetër, kjo do të ndihmojë në rritjen e kompanisë tuaj. Kompania juaj do të përfitojë dhe komuniteti lokal do të përfitojë gjithashtu.

“Luani” bukur me startup-et e tjera. Vitin e kaluar, pjesëmarrja ime në Coulter IDEApitch më kurorëzoi me një vend në “Krewe de Nieux.” Për ata që nuk i njohin traditat e Mardi Gras, një “krewe” është një grup i organizuar që rrinë së bashku, zakonisht nën një temë të veçantë, për të marrë pjesë në Mardi Gras dhe veprimtari të tjera sociale. Krewe de Nieux është i përbërë prej rreth 40 apo më shumë sipërmarrës të teknologjisë këtu në Nola. Kjo organizatë sociale ka qenë një burim i jashtëzakonshëm për mua dhe për anëtarët e tjerë. Ne takoheshim rregullisht për të diskutuar çështje të rëndësishme këtu në qytet, si dhe tema të veçanta të teknologjisë. Ne ndanim ide me njëri tjetrin dhe ofronim këshilla dhe për sipërmarrësit e rinj. Shumica e qyteteve me një koncentrim prej startup-eve të teknologjisë do të ketë një lloj organizimi shoqëror që mund të bashkohet, edhe në qoftë se ajo është aq e thjeshtë sa një Meetup ku sipërmarrësit mund të rrjetëzohen dhe socializohen. Sipërmarrja mund të jetë një rrugë e vetmuar. Mos ecni vetëm. Kudo që të ecni, gjeni Krewe-në tuaj.

Mbështetni bizneset e tjera lokale. Nëse kjo është zgjedhja e duhur për të shtypur apo punësimin e një kompanie për të ndërtuar një aplikacion celular, mendoni lokalisht. Në kompaninë time, ne me qëllim kërkojmë nga bizneset e vogla që të punojmë me to, pasi ata janë të uritur dhe shpesh pasqyrojnë një kulturë sipërmarrëse. Ashtu si me startup-in tim, këto kompani nisen zakonisht nga një djalë apo vajzë me një ëndërr të madhe. Ne duam që njerëzit e tjerë të mbështesin ëndrrat tona; sigurohuni të mbështesni ëndrrën e të tjerëve në ekosistemin tuaj.

Jepni diçka. Ashtu si me çdo CEO, unë isha mentor në ekipin tim. Por ka gjithmonë mundësi jashtë zyrës për të qenë një forcë e mirë në komunitetin lokal. Ditët (dhe netët) janë të zëna. Por gjetja e mundësive për të dhënë përsëri është e rëndësishme. Dhe kjo nuk duhet të kërkojë një angazhim të madh kohor. Ja një shembull i vogël: Këtë verë, kompania ime ka pritur dy praktikantë YouthForce Nola. Youth Force NOLA merr nxënës nga shkollat e mesme publike lokale dhe i përshtasin ata me kompani të gatshme për t’u dhënë këtyre nxënësve një përvojë të vërtetë të jetës e punës për të zgjeruar horizontet e tyre. Trajnimi dhe këshillimi i këtyre praktikantëve merr kohë, por jemi ndjerë mirë që kemi kontribuar në rritjen e tyre.

Çdo startup teknologjik ka nevojë për një hapësirë ku idetë mund të qarkullojnë. Nëse ju gjeni qytetin e duhur, do të ketë një numër të forcave që do iu çojnë drejt një përfundimi të suksesshëm. Unë jam krenar që zgjodha New Orleans. Më pëlqen të mbledh fuqinë e komunitetit të teknologjisë këtu, veçanërisht për shkak se për shumë njerëz, ajo është aq e papritur. Por ka sipërmarrës të tjerë të mëdhenj të teknologjisë në të gjithë kombin, nga Austin në Mineapolis, nga Omaha në Denver. Zgjidhni me mençuri dhe do të jeni po aq kritik për ekosistemin siç janë ata për ju.

 

Rreth autorit

Kolegji Universum

Shënoni komentin tuaj