Yunus në Bloomberg: Si të ngresh një biznes mbi bazën e “përfitimit të qëndrueshëm”

Muajin e kaluar, Laureati i Çmimit Nobel për Paqe, Muhammad Yunus shpjegoi në një intervistë në programin “Bottom Line” të Bloomberg, se si mund të ngresh një biznes …

mbi bazën e “përfitimit të qëndrueshëm” dhe diskutoi përgjegjësitë sociale të industrisë së veshjes.

Muhammad Yunus është një sipërmarrës social, bankier, ekonomist dhe një udhëheqës i shoqërisë civile i cili është vlerësuar me Çmimin Nobel për Paqen për themelimin e Grameen Bank dhe për fillesat e koncepteve të mikrokreditit dhe mikrofinancës. Ai njihet edhe për ngritjen e Yunus Center, një model i suksesshëm i biznesit social.

 

 

Rreth autorit

Kolegji Universum

Shënoni komentin tuaj