Ja cila është këshilla e Richard Brandson për 2017

Një vit i ri është gjithmonë një kohë e mrekullueshme për ide të reja dhe fillime të reja. Por shpesh i gjithë ky mendim pozitiv nuk përkthehet në veprim pozitiv. Ka një mënyrë të thjeshtë për ta ndryshuar atë …

Keni një ide? Shkruajeni atë. Dëgjoni një gjë interesante nga një mik? Shihni ose dëgjoni një artikull, dokumentar, libër apo film interesant? Shkruajeni atë. Zgjoheni në mes të natës duke kujtuar një ëndërr? Shkruajeni. Çdo gjë që iu ndodh shkruajeni.

Që kur isha fëmijë kam bërë lista të të gjitha llojeve, duke përfshirë detyrat afatshkurtra, qëllimet afatgjata dhe rezolutat. Kjo është mënyra se si unë e kuptoj botën, sjell rendin në idetë e mia dhe filloj t’i kthej ato në veprim.

Në 2017, merrni me vete një fletore ose një iPad, ose një stilolaps për të shkruar me dorën tuaj. Megjithatë merrni parasysh të mbani shënime: në qoftë se ju nuk merrni shënime, idetë tuaja do të humbasin.

Unë jam absolutisht i bindur që në qoftë se nuk do i shkruaja të gjitha idetë e mia, do i harroja ato! Kështu që unë gjithmonë nuk harroj t’i shkruaj idetë e mia.

Burimi:businessmag.al