Çfarë Duhet të Bëni Nëse një Kombinator Y ju ka Refuzuar

Jeni refuzuar nga Kombinatori Y?

Urime. Ju mund të mos bëheni një nga të këshilluarit e Sam Altman në të ardhmen e afërt, por ju jeni me siguri në kompani të mirë. Po, YC ka prodhuar njëbrirësh si Twilio, Shirit dhe Airbnb, por ata kanë refuzuar edhe një sërë kompanish që tani janë  të suksesshme si SendGrid, Munchery dhe Buffer, të cilë madje e kanë publikuar aplikacionin e tyre të refuzuar YC.

Kur ju nuk keni krijuar ende lidhje, përshpejtuesit e fillimit mund të duken si plumb argjendi që ju duhet për të rritur kapitalin. Ndërsa përshpejtuesit e nivelit të lartë rregullisht bëjnë bujë dhe prodhojnë njëbrirësh me vlerësime për t’u patur zili, ata nuk janë e vetmja rrugë për sukses. Në fakt, për disa kompani, ky është vetëm fillimi.

Verën e kaluar, për shembull, softueri “Chameleon” është hedhur poshtë nga të dy “Y Combinator” dhe “500 Startups”. Me pothuajse asnjë lidhje në Luginën e Silikonit, ata nuk ishin të sigurt se si do t’i mblidhnin fondet e nevojshme për të korrur sukses. Megjithatë, ata grumbulluan 1.9 milion dollar.

Ja se si kompanitë  si Chameleon, Sendgrid dhe Buffer kanë arritur të korrin sukses duke gjetur rrugë alternative pasi janë refuzuar nga përshpejtuesit të lartë startup.

Mbledhja e fondeve nga miqtë dhe familja për të ndërtuar një prototip

Shpesh, mbledhja e fondeve nga miqtë dhe familjarët ua mundëson themeluesëve ndërtimin e versionit MVP të produktit që ata kanë nevojë. Kjo është ajo që i dha Sara Blakely investimin fillestar që ajo kishte nevojë për të filluar Spanx. Sara e I ka pyetur njerezit, madje edhe ata qe ishin shume te ri, si puna e nxenesve ne klasën e 4-të nëse ata do të investojnë, dhe ishte në gjendje për ta kthyer një investim fillestar prej 5,000 dollarësh në një perandori. Kjo sasi e vogël nga miqtë dhe familja ia mundesoi asaj krijimin e një prototipi, të cilin ajo më pas e ka shitur në “ thirrje të ftohtë” për kompanitë si Neiman Marcus.

Një përshpejtues mund të ketë ndihmuar për të lëvizur procesin përpara, por një raund nga familja dhe miqtë është ajo që i dha litarin për të cilin ajo kishte nevojë për të filluar kompaninë.

Në mënyrë të ngjashme, Pulkit Agrawal dhe Brian Norton nga Chameleon ishin tepër mirënjohës që kishin ngritur rreth 50.000 $ nga familja dhe miqtë para se të refuzoheshin nga përshpejtuesit. Në qoftë se ata nuk do t’i kishin pasur ato $ 50,000 ata nuk do të kishin qenë në gjendje për të ndërtuar një demo plotësisht funksional dhe të shkojnë në beta private me kompanitë si Ampituda e mjetit analitik te celulareve.

Me njohuritë që mësuan nga ai testim beta, ata ishin në rrugën e krijimit të një të mirë produkt onboarding përdorues se publiku do të duan të investojnë në.

Rritja e interesit të investitorëve nga perfitimi prej në konferencave online dhe konkurseve

Futja në dhomë me investitorët është sigurisht më e lehtë në qoftë se ju keni një sasi lidhjesh, por ka shumë vende për ju të bëni këtë gjë në rast se nuk keni lidhje te krijuara . Nga konferenca për konkurse, ekzistojne nje sere forumesh ku sipërmarrësit mund të rrisin interesin e investitorëve.

Shesh lojërash, për shembull, është një epizod, organizuar nga Josh Muccio dhe angel investitorëve Sheel Mohnot, para së gjithash kjo është Shark Tank në një formë epizodi. Siç thotë Muccio: “Në fund të fundit ne shpresojmë se ne do të jemi në gjendje për të gjetur perlën e fshehur që normalisht do të ketë një kohë të vështirë për ngritjen e fondeve dhe për t’u dhënë atyre një qendër të vëmendjes në shfaqje.”

Jo vetëm që forumet si Shesh lojrash ndihmon investitorët të zgjoj interest e tyre, ata japin themeluesit reagime të vlefshme se si për të grihë shesh lojërash tuaja për investitorët e ardhshëm. Kur Chameleon vazhdoi para, për shembull, Dave McClure u tha atyre që të mendojnë për argumentimin dhe avantazhin teknik. Si rezultat, Chameleon përditësuar udhërrëfyesin e tyre farë faza të përfshijnë përdorimin e rrjetit të konsumatorëve të tyre për të siguruar njohuri të thella mbi procesin më të mirë të përdoruesit.

Forume të tjera përfshijnë konkurse si nisjen e festivalit, ku themeluesit ritëm largësie prej saj në një dhomë të gazetarëve, themeluesit dhe investitorët e mundshëm. Duke hyrë në konkurse të tilla si kjo, edhe themeluesit të cilët nuk janë të lidhur edhe mund të merrni në dhomë me njerëz të cilët mund të bëjnë vizionet e tyre realitet.

Kompanitë si Mint (që fituan TechCrunch përçaj në vitin 2007 dhe ka qenë të fituara nga Intuit) shpesh shkruaj suksesin e tyre për këto. Siç thotë Mint, “Ne goditëm 20.000 përdoruesve në orët e para çiftit të shpalljes. Rritja jonë është nga fjala e gojës, dhe turmat TechCrunch janë përforcues i madhë. “Fitues TechCrunch u dha atyre përdoruesit që ata të nevojshme për të vërtetuar produktin e tyre dhe përfundimisht të marrë investitorët e interesuar.

Gjej një engjëll i cili mund të ju marrë këmbët tuaj në derë

Shpesh, duke marrë fonde përfshin gjetjen e një investitori pikëpamjen tërësisht të përkushtuar në tabelë. Pasi ju të gjeni një pikëpamje investitori i cili është i mire të rrjetit, shumë dyer janë të hapur për ju.

Për Buffer, që pikëpamjen dhe këshilltari i Hiten Shah. Kreditë e Bufferit ulje në një vend në AngelPad për përmbushjen Hiten. Ai ndihmoi për të marrë rreth topit dhe të realizuar artistikisht se si ata mund të marrin këmbët e tyre në derë me investitorë të tjerë të rëndësishëm.

Chameleon kishte një përvojë të ngjashme, kur ata u takuan me Auren Hoffman. Auren zakonisht shkruan $ 25.000 kontrolle për rreth pikëpamjen në kompanitë e MSA, por premtoi një shumë më tepër për Chameleon. Interesin e tij në produkt bërë investitorë të tjerë të bëjë një reagim i vonuar dhe mendoj se në qoftë se ajo ishte diçka Auren kishte aq shumë besim në, ndoshta ata duhen të marrin një shikim tjeter.

Për shkak të Auren investimit fillestar, investitorët filluan të afrohen Chameleon. Në fakt, Sipërmarrsit e vërtetë arrijn të thonë se njerëzit kanë respektuar kishin investuar në Chameleon, dhe i ftoi Pulkin dhe Brian për të marrë pjesë në Universitetin e vërtetë, një ngjarje që të pret në Stanford çdo vit. i vetëm, Chameleon ndoshta nuk do të kishte mori fillimisht atë lloj interesi nga I vërtetë. Por me Auren  në bord, ata kishin këmbët e tyre në derë.

Siç ndodh shpesh, një engjëll investitor i madh dhe këshilltar mund të jetë portë në një rrjet të tërë të investitorëve.

Mjaftë pyetët për leje të KV-së për të filluar kompaninë tuaj

Ndoshta një nga përfitimet më të mëdha përshpejtuesit japin themeluesit është një nxitje e besimit. Pasi ata janë të pranuar në YC, ata e dinë se disa nga emrat më të mëdhenj në luginën e kanë mësuar pak për kompaninë e tyre dhe të kemi besim të mjaftueshëm për të investuar kohë dhe para në atë.

Ky besim i jep themeluesit  “leje” ata ishin në kërkim për të shkuar përpara me idenë e tyre. Si themelues Groove Alex Turnbull shkruan për YC,

 

“Është një program i mirë, por unë e urrej të shoh sipërmarrësit duke e përdorur atë si një shtrat, ose duke pritur për një pranim inkubator që të ketë leje për të arritur suksesin. Ju nuk keni nevojë për leje KV-së, leje ose TechStars ‘, ose lejen time, ose lejen e askujt. Nëse ju doni të bëni atë, bëjeni atë. ”

Dhe në mënyrë për të bërë atë, ju duhet të jepni vetes leje dhe për të gjetur mënyra alternative për të marrë kompaninë tuaj larg tokës.

/entrepreneur.com.al