7 Gjëra që Do të Doja t’i Dija Kur Fillova të jem një Ndërmarrës

Ka rrezik në çdo gjë, por mos dëgjoni thashethemet. Sipërmarrja nuk duhet të jetë një udhëtim në kazino. Ju nuk keni për të lënë punën tuaj për të filluar. Ju nuk duhet të bini nga kolegji për të marrë në lojë. Ju nuk keni për të investuar të gjithë kursimet e jetës tuaj në një sipërmarrje të re. Suksesi apo dështimi si një sipërmarrës nuk duhet të trajtohet si një kumar.

Ndërmarrësia duhet të jetë e kundërta. Ajo duhet të përfshijë testimin dhe ide Vleresimin. Ajo duhet të përfshijë besimin, por duke verifikuar, supozime. Ajo duhet të jetë rreth maksimizimin lartë dhe minimizuar te poshtë. Ajo nuk mund të bëjë për një histori cëcëritës të lajmeve, por pse të vëni bast atë të gjithën në qoftë se ju nuk keni pse ta bëni këtë? Sigurisht, është e shumë mirë të dini që ju keni mundur  mosmarrëveshjet, por si do të ndiheni, nëse ju nuk e bëni?

Çfarë vijon janë disa pjesë të tjera të diturisë që kam fituar gjatë karrierës sime gjashtë-vjeçare si një sipërmarrës ekomerc. I kam ndarë dhjetëra këshilla të tjera në udhëzuesin tim më të ri, por kam kërkuar  të ndajë këto shtatë me ju, pasi ata janë disa nga më të rëndësishmet.

1.Bëjeni më të mirën tuaj.

Mjaft u përpoqët që t’a parashikoni të ardhmen. Në vend të kësaj, fokusohuni në detyrat tuaja më të rëndësishme sot. Pastrojini gjërat në fillim. Pastaj dedikojani pjesën tjetër të ditës punës së thellë në detyrat të cilat do t’a bëjnë impaktin më të madh. Me kohë, ju do t’i vëreni që mundësitë do të fillojnë të dalin në pah të nesërmen si një rezultat i asaj se çfarë keni kompletuar në të shkuarën.

2.Mos ndërtoni një klub nate në një varrezë.

Ju mund të keni idenë më të vlefshme në botë, por, në qoftë se është në frontin e audiencës së gabuar, ajo do të jetë e pavlefshme. Gjithkush dëshiron diçka, por askush nuk do të marrë vetëm diçka. pozicionimi i duhur është gjysma e betejës, kështu që të zgjedhni një vend, dhe të zhvilloni një kuptim të thellë të nevojave brenda saj para se të merrni idenë tuaj në treg.

3.Vija e fundit është vija e fundit.

Ju nuk duhet të keni një gjë të vetme në faqen tuaj që nuk të përzënë shitjes. Kur vjen puna për ndërtimin e një vendi ekomerc, ka një shumë të tmerrshme e këmbanave dhe bilbilave që ju mund të luni  me të dhe një milion metrika të ndryshme ju mund të gjurmoni. Mos u hutoni. Vija e fundit është vija e fundit.

4.Shënjestroni pak, humbisni pak.

Ky është një citim nga një bisedë Tim Ferriss dha në një ngjarje private Shopify verën e kaluar. Ky koncept, për mua, është e gjitha për maksimizimin për lartë duke minimizuar te poshtë – diçka që unë them një shumë e tmerrshme. Pyesni veten se çfarë veprime ju mund të merrni si një themelues që të keni sukses ose të dështoni, ju ende do të dilni në krye. Filloni nga pak. humbjet katastrofike nuk janë të mira për askënd. Plus, kjo është një mënyrë të vërtetë efikase për të mësuar.

5.Mos i komplikoni gjërat.

Vetëm duke filluar si një sipërmarrës ekomerc? Pastaj të krijoni një ofertë bindëse, të merrni atë në treg, të vërtetoni atë duke gjeneruar rrjedhës së parasë dhe të filloni një dialog me klientët tuaj për të mbajtur rafinimin që ofertë bindëse. Kjo eshte. Mos mbikomplikoni atë. Ju do të keni mjaft kompleksitet që të merreni me vonë si biznesi juaj fillon të rritet. Pyesni veten: “Çfarë do të duket kjo si në qoftë se do të ishte e thjeshtë?”

6.Bëhuni real me veten tuaj.

Nuk keni konsumatorë? Atëherë ju nuk jeni një sipërmarrës. Mbrapa kur isha adoleshent, i dhashë nga kartat e biznesit që lexojmë: “Brian Roberts, ndërmarrës, CEO”, – çfarë do të thotë se edhe! Mos transmetuar titullin tuaj, vetëm vënë në punë. Titulli do të ndjekë. Ashtu si thashë në pikën time të parë, të përqëndroheni në duke bërë detyrat kuptimplota ditë në ditë dhe. Pjesa tjetër do të punojë vetë . Duke qenë një sipërmarrës merr besimin. Por ka një ndarje në dy pjesë, sepse në të njëjtën kohë ju jeni duke ndërtuar  besimin, ju jeni vazhdimisht duke përulur veten dhe vlerësuar situatën tuaj si ndershmëri. Përndryshe, ju do të mbani vetëm spiralen jashtë kontrollit dhe nuk do bëni ndonjë përparim të vërtetë.

7.Largojini planet e biznesit.

Parashikimet janë të pavlefshme në qoftë se ju nuk keni të dhëna reale për bazë. Në vend të kësaj, shkruaj atë që unë e quaj një plan të tregut. I mbuluar gamë të plotë të asaj që një plan i tregut është dhe se si për të shkruaj një udhëzues tim të ri ekomerc. Por, për hir të shkurtësisë, ajo ju përfshin ju të theksoni se cilët janë klientët tuaj potencial, ku ata mblidhen dhe që bashkëpunëtorët tuaj potencial dhe partnerët e shpërndarjes mund të jenë.

Ndryshe nga një plan biznesi, ky dokument është projektuar për t’ju ndihmuar për të goditur tokë rrjedhshëm dhe të ketë të mbuluar një sasi të konsiderueshme të distancës në një periudhë të shkurtër kohore. Një tjetër arsye që unë jam kundër planit të biznesit është për shkak se ajo kërkon një investim të konsiderueshëm të kohës. Kjo është kohë e çmuar që ju mund të kaloni duke bërë punën domethënëse (shih tip një), testimin e supozimeve, duke krijuar oferta bindëse ose që ka një dialog me klientët e mundshëm për të mësuar më shumë.

BRIAN ROBERTS

KONTRIBUES

Shkrimtar,ndërmarrës dhe lektor mysafir i universitetit

/entrepreneur.com.al/