3 Problemet të Cilat i Pengojnë Ndërmarrësit Nëpër të Gjithë SHBA-në

Ndërmarrësia duket të jetë në rritje. Shkalla e sipërmarrësve të reja është rritur me më shumë se 15 për qind në dy vitet e fundit, dhe përqindja e ndërmarrësve të rinj drejtuar kryesisht nga mundësia (më tepër se nevoja) arriti në 84 përqind në vitin 2015. Por në qoftë se zgjedhjet e fundit na kan mësuar diçka, është se mundësia dhe premtimi i ëndrrës amerikane nuk po arrin gjithëkend. Numër i madh i amerikanëve, duke përfshirë edhe popullsinë rurale, ata që kanë mundësi të arsimimit të kufizuara dhe të pakicave, janë thjesht duke u hequr.

Presidenti është një njeri i cili duket i hipnotizuar dhe të shtyrë nga ideja e trashëgimisë, për të mos përmendur dikë që krenohet vetë në udhëtimin e tij sipërmarrës. Ndërsa mandati i tij i përgjithshëm i mundshëm mund të jetë tetë vjet, ai mund të krijojë një fondacion për sipërmarrësit dhe rritjen e vendeve të punës që shtrihet përtej çdo marrëveshje per fabrikë me postier apo Intel.

Për ta bërë këtë, kjo administratë duhet të njohë problemet qe ndikuan shumë amerikanët që vënë ata në pushtet, dhe të vënë politikat në vend për të korrigjuar ato.

1. Edukimi i përballueshem e zgjidh vjetrimin

Punët e mëdha Boogeyman në SHBA nuk është një emigrant, është një robot. Sipas një raporti të Shtëpisë së Bardhë, 83 për qind e vendeve të punës ku njerëzit bëjnë më pak se $ 20 për orë do të jenë subjekt i automatizimit ose zëvendësimit.

Ne kemi nevojë për të edukuar punëtorët të pakualifikuar që të kenë sukses në detyrat që nuk janë duke u zhdukur shpejtë. Ne duhet të mendojmë ne aftësi kontekstuale, ndërpersonale dhe krijuese, për të mos përmendur shumë vendosjen e aftesive të reja dhe si në zhvillim rreth vetë ekosistemit të automatizimit. Përveç kësaj, të diplomuarit duhet të bëjnë një trokitje të lehtë në mundësitë reale të disponueshme, ndërsa gjithashtu duke marrë një arsim në drejtimin e një biznesi.

Duke zhvilluar planprogramin për të drejtuar një biznes në mënyrë efektive, sipërmarrësit nisin jo vetëm që do të ndërtojnë më shumë biznese për veten e tyre, por edhe prekin talentet e të tjerëve – klasën e të diplomuarve që janë të vetë-punësuar si të pavarur ose sipëmarrës të vetëm.

2. Milionave u mungon qasja në internet.

Për disa amerikanë do të jenë sipërmarrësit, ka ende një pengesë të konsiderueshme për të kapërcyer, dhe kjo është diçka që pothuajse kushdo që  e ka lexuar këtë e merr për të dhënë; qasje në internet.

Në vitin 1977, më shumë se dy nga çdo dhjetë zona biznesi të SHBA-së ishin në zonat rurale. Sot, kur shërbimi i internetit me shpejtësi të lartë është një biznes thelbësore, raporti është pak më shumë se një në dhjetë. Realiteti është se 39 për qind e amerikanëve në zona rurale (23 milionë persona) nuk kanë qasje në internet të gjerë. Zonat rurale shpesh marrin “dorëzuar më poshtë” pajisje pasi ajo ka qenë përdorur në zonat e mëdha urbane, që do të thotë shërbimin e internetit rurale është përgjithmonë pas kohes.

Joel Young e drejton video dhe animacion biznesin e tij jashtë shtëpisë së tij rurale  në Ohio, ku ai lufton me lidhje jo të besueshme dhe shpejtësi një pjesë të vogël të asaj që bashkësitë urbane dhe periferike marrin.Kjo e Joelit është lloji i saktë i biznesit që do të mund të lulëzojnë në një zonë rurale, duke tërhequr  klientët nga një treg global pa u mbështetur në kërkesën vendase, por pa qasje të besueshme dhe shpejtësi të barabartë, bizneset si të Joelit kan vështirësi për tu ngritur nga toka  dhe thjesht nuk kanë të njëjtat shanse për sukses.

Administrata Obama prezantoi Planin Kombëtar Broadband në vitin 2010, duke ndjekur shembullin e gjeneratave të mëparshme që sjellën energji elektrike dhe lidhjes telefonike për çdo shtëpi në vend. Ata e kuptuan aksesi universal është vendimtare për zhvillimin e vendit. Ndërsa Presidenti Trump dhe udhëheqësit e Kongresit kanë bërë deklarata rreth shpenzimeve në infrastrukturë, FCC është duke vrarë një program për të sjellë internet me shpejtësi të lartë në familjet me të ardhura të ulëta me fëmijë. Ju mund të argumentoni se administrata po punon kundër zgjerimit të infrastrukturës kryesore.

3. Paketimi i një parashute rezervë.

Sigurimi I arsimit dhe qasjen në internet për sipërmarrësit fillestarë  krijon mundësi, por qfarë për stabilitet? 55 milionë amerikanë të punojnë në mënyrë të pavarur dhe një tjetër 23 milion euro janë vetëpunësuar si sipërmarrës tashmë. Presidenti Trump dhe administrata e tij kanë nevojë për të krijuar një bazë që lejon për mënyra të reja që njerëzit punojnë.

Kjo do të thotë duke kërkuar përtej vetëm sigurimit shëndetësor për të krijuar mundësi për ndërmarrësit e rinj dhe bizneset jo-punëdhënëse  për të arritur potencialin e tyre pa sakrifikuar mirëqenien e tyre. Një studim i Harvard 2008 zbuloi se 11 milionë amerikanë ishin në “të mbërthyer nga puna”, do të thotë se ata mbahen në punët e tyre vetëm nga frika e humbjes së mbulimit shëndetësor nëse ata e lënë atë. Lidhja e hekurt në mes punës tuaj dhe sigurimit shëndetësor minon dinamizmin e U.S, duke zvogëluar  numrin e pikënisjeve që punësojnë punëtorë dhe rrit ekonominë.

Si një izraelit, unë shpesh dëgjoj njerëz i referohen librit Startup Nation. Është një libër i mirë, por kjo është më shumë një mësim historise se sa çdo gjë tjetër në këtë pikë. Dinamika e ekonomive thjesht lëviz shumë shpejt, dhe peizazhi ka ndryshuar tashmë. Përditësimi mësimor që mund të përshtaten me kërkesat e ardhshme të punës, duke dhënë qasje në internet në të gjithë SH.B.A-n. dhe zhvendosur rrjetin e sigurisë të jenë në përputhje me mënyrat e njerëzve të vërtetë qe janë duke punuar duhet të jenë blloqe të mëdha të ndërtimit për të krijuar një rritje afatgjate të punës në Shtetet e Bashkuara. Jo vetëm për familjet individuale, bizneset dhe sipërmarrësit, por për të gjithë vendin.

Kjo absolutisht kërkon guxim të madh politik dhe kapitalit për të kryer, dhe kjo nuk do të jetë e lehtë. Por pastaj përsëri, nuk është se i përpikt material por është bërë nga jashtë?

MICHA KAUFMAN

KONTRIBUES

CEO i Fiverr

/entrepreneur.com.al/