Sekretet e Richard Branson për suksesin

Disa njerëz mund të mendojnë se arsimimi është rruga më e mirë për sukses, por Richard Branson mendon se ka më shumë se kaq.

Në një postim të fundit në blog, themeluesi i Virgin Group thotë se njerëzit mësojnë në mënyra të ndryshme dhe një edukim formal nuk mund të jetë i mirë për të gjithë. “Ndërsa kjo mund funksionojë për disa njerëz, unë e di nga përvoja personale se definitivisht nuk funksionon për të gjithë,” thotë ai. “Unë kam mësuar gjithmonë nga përvoja dhe për vite i inkurajoj njerëzit (të rinj ose jo) të ndalojnë së qenuri obsesiv mbi rezultatet e provimeve dhe të fillojnë t’i bëjnë realitet gjërat.”

Richard thotë se ai mundohej shumë me detyrat e shtëpisë, kur ishte i ri – dhe pranon se raportet e tij thoshin ‘hiq dorë një histori e trishtuar’. Por, ai thotë: “Në qoftë se prindërit e mi do të kishin vlerësuar vetëm notat e larta dhe të më mësonin edhe mua të njëjtën gjë, unë kurrë nuk do të kisha besuar se mund të arrija këto që kam sot.”

“Inkurajojini fëmijët tuaj të fillojnë të mendojnë për gjërat që ata duan të arrijnë në jetë dhe pastaj filloni të punoni në drejtim të këtyre qëllimeve”, këshillon Richard prindërit.

Kjo fillon duke inkurajuar mendimin e drejtë. “A duan fëmijët tuaj të mësojnë nga gabimet e tyre, vazhdojnë të zbulojnë gjëra të reja dhe të rriten? Apo ata janë më të fokusuar për të marrë një copë letër me disa nota?

“Në qoftë se fëmijët tuaj do të fillojnë të zhvillojnë idetë e tyre, kur ata të rriten, mos lini asnjë t’i dekurajojë, sepse ata janë të rinj. Sipërmarrësit e rinj të parë në botë me sy të freskët. Vendosmëria e tyre është “infektuese” dhe angazhimi i tyre për ta bërë komunitetin një vend më të mirë është frymëzues. Disa nga idetë më të mëdha të botës moderne kanë ardhur nga njerëz në të 20-tat e tyre (ose më të rinj). ”

Kjo është një nga arsyet që Grupi Virgin filloi Qendrat Branson të Sipërmarrjes në Karaibe dhe Afrikën e Jugut në vitin 2006 – që të frymëzojnë sipërmarrësit për të nisur dhe të rritin bizneset që ndihmojnë komunitetet lokale. “Unë kam qenë me fat që punoj me sipërmarrës të rinj nga rajone në zhvillim që më kanë impresionuar me zgjuarsinë, shkathtësinë dhe dëshirën për të bërë një ndryshim pozitiv në botë”, thotë Richard. “Ata që kanë sukses është për shkak se guxojnë të marrin rreziqe dhe nuk janë shumë të frikësuar për të arritur suksesin. Kur u mësoni këto sjellje fëmijëve tuaj, ju do t’i ndihmoni ata të arrijnë qëllimet e tyre. ”

“Bëni atë që doni dhe duajeni atë që bëni,” thotë ai. “Dhe, me e rëndësishmja, mos hiqni kurrë dorë nga ajo që doni, edhe kur bëhet e vështirë. Në çdo aventurë Unë kam qenë aty – nëse ajo ishte ngritja e një biznesi, fluturimi rreth botës në një balonë, gara në të gjithë oqeanet në një varkë, ose përgatitja për fluturimin e parë në botë – ka pasur momente kur gjëja më e lehtë për të bërë do të ishte heqja dorë prej saj. Por kam qenë gjithmonë i habitur me atë që ju mund të arrini, kur jeni të gatshëm për të mos u kthyer pas në qoftë se rrëzoheni. ”

Burimi:businessmag.al