Nuk duhet të jeni inteligjent për të qenë krijues

Siç rezulton, ka shumë pak të vërtetë në këtë.

Studimet kanë treguar një prag IQ shumë të ulët për të menduarit krijues. Ky prag duket të jetë mbi një nivel të quajtur “mangësi kufitare”. Shumë pak njerëz në një mjedis zyre do të bien nën këtë nivel (edhe pse në kohën e frustrimit ekstrem të korporatave, ju mund të mendoni ndryshe).

Pamja e përgjithshme e komunitetit të psikologjisë është se kreativiteti dhe inteligjenca janë funksione të dukshme të ndara mendore me mbivendosje të kufizuar. Ju me siguri mund të keni njerëz shumë inteligjentë, të cilët nuk kanë të menduarit adaptiv të nevojshme për të menduar kreativisht dhe njerëz shumë krijues, të cilët kurrë nuk do të shkëlqejnë në botën e akademisë.

Kreativiteti dhe inteligjenca janë funksione të dukshme të ndara mendore.

Duket se njerëzit inteligjentë kanë më shumë gjasa të kenë zakone dhe mënyrë jetese që çojnë në gjenerimin e më shumë ideve. Ata lexojnë shumë. Ata konsumojnë një shumëllojshmëri të gjerë të informacionit. Ata debatojnë me të tjerët. Dhe ata me shumë gjasa i bëjnë realitet idetë e tyre.

Por një pjesë e kësaj vjen për shkak të qëndrimit dhe kureshtjes – të cilat janë gjëra që ne të gjithë mund t’i zhvillojmë.

Gjëja më e zgjuar është që të përdorni trurin tuaj për atë që është i aftë. Për shkak se me siguri është shumë më i aftë sesa ju mendoni se është.

/businessmag.al