Cili është profesioni që ju bën një milioner?

Nëse doni të bëheni një milioner, është më mirë të jeni një inxhinier software se një atlet profesionist.

Në vitin 2016, LeBron James basketbollisti më i mirë i Cleveland bëri mbi 77 milionë $ mes pagës së tij (23 milionë $) dhe kontratave të shumta, raporton Forbes. Eli Manning qendërmbrojtësi  i New York bëri 45 milionë $ dhe Clayton Kershaw i LA Dodgers bëri 32 milionë $.

Nuk ka dyshim se të qenit atlet elite profesionist paguhet shumë, shumë mirë.

Por merrni parasysh se: Periudha e karrierës për një atlet është e shkurtër dhe të mirët nuk paguhen aq sa lojtarët më të lartë. Në NFL, gjatësia mesatare e karrierës është 3,5 vjet me një fitim potencial prej 3 milionë $, sipas site-t teknologjik të vendeve të punës Paysa. Në MLB, gjatësia mesatare e karrierës është 5.6 vjet, me potencialin e fitimit prej 2.9 milionë $. Gjërat janë më të mira në NBA, ku karriera mesatare zgjat 4.8 vjet me potencial fitimi prej  12 milionë $.

Asnjë nga këto nuk është pak. Por në qoftë se ju futeni në numrin e atyre njerëzve, të cilët përpiqen të bëhen lojtarë profesionistë sportivë dhe kurrë nuk nënshkruajnë një kontratë të mirë, përqindja do të ishte shumë më e ulët.

Tani, krahasoni këto me një inxhinier, sugjeron Paysa. Nëse ju do të përpiqeni të bëheni një inxhinier, shanset janë të mira që ju do të keni sukses. Norma mesatare e pranimit në shkollat e inxhinierisë është 63 nga 100, thotë Paysa. Plus, 6 nga 10 studentë të inxhinierisë diplomohen dhe 97 nga 100 gjejnë punë.

Dhe sapo të jeni përshirë në fuqinë punëtore, periudha mesatare e karrierës është 40 vjet, me një rrogë mesatare vjetore në 125.418$. Potenciali i të ardhurave gjatë gjithë jetës shkon deri në 5 milionë $, më mirë se dy lojtarë tipik profesionist NFL dhe atletë tipik profesionistë MLB.

Plus, ata që ulen në radhët e “elitës” marrin shumë më mirë. Një karrierë në Facebook mund t’iu japë të ardhura të përgjithshme gjatë jetës prej 13.5 milionë $, llogarit Paysa. Një punonjës karriere teknologjie në Google mund të bëjë rreth 10.7 milionë $.

Dhe kjo është e mjaftueshme për të qëndruar gjatë, madje edhe kundër një lojtari profesionist NBA.

Burimi:businessmag.al