4 Thënie Frymëzuese që ju Ndihmojnë të Stërviteni Si një Kampion

Këtë kohë të vitit, me March Madness dominimin më të madhe të lajmeve kombëtare, ne pa dyshim do të bombardojmë me pikat kryesore  SportsCenter të lojtarëve që rritet në rastin kur loja është në linjë. Që mes nesh nuk ka ëndërruar për të dhënë në tufë?

Kur trofeu më i shquar Player (ka dhënë për lojtarin më të mirë në turneun e basketbollit NCAA) është dorëzuar jashtë, edhe pse,  do të jetë në pjesë të madhe një reflektim i viteve të kaluara praktikuar që të çon deri në Big Dance.

Këtu janë katër thënje  të ju frymëzojnë për të trajnuar si një kampion dhe pse ata janë të rëndësishme në qoftë se ju dëshironi  për të marrë lojën tuaj në nivelin e ardhshëm.

“Ne nuk ngrihemi në nivelin e pritjeve tona, ne rrëzohemi në nivelin e trajnimit tonë.” – Archilochos

Nëse ju jeni duke u përgatitur për një Triathlon, duke studiuar për provimin e jurisprudencës, ose duke u përgatitur për të filluar biznesin tuaj, ju duhet të vënë në orë. Malcolm Gladwell hamendëson në persona të veçuar që nuk mund të bëhen i zoti për asgjë, derisa ju keni grumbulluar 10.000 orë praktikë të qëllimshme në këtë fushë.

Pa marrë parasysh atë anë e debatit ju jeni në lidhje me sundimin e tij, ju nuk mund ta mohoni se për të arritur potencialin e dikujt të lartë, ju duhet të trajnoheni për të. Trajnimi, në qoftë se merret seriozisht, është e vështirë. Për shkak të natyrës së tij rraskapitës, tundimi për të marrë ndërprerje të shkurtër mund të jetë i përhapur kudo. Megjithatë, nëse ju doni rezultate maksimale, juve ju nevoitet për të vënë në përpjekje më të lartë në çdo hap të rrugës.

“Lufta është e fituar apo humbur larg nga dëshmitarët – prapa linjave, në palestër, dhe atje në rrugë, shumë kohë para se unë të luaj në ato drita.” – Muhammad Ali

Përgatitja për momentin e madh, jo vetëm mund të jetë rraskapitës – ajo gjithashtu mund të jetë i vetmuar. Pak njerëz do të shohin apo dinë mungesën e gëzimit, prapa-skena përpjekje që vjen para fitim. Champions bëjë atë që të tjerët janë të gatshëm për të bërë, kur askush nuk është duke shikuar. Ata nuk do të marrin një off rep,duke kaluar  një kapitull ose dështojnë për të bërë hulumtimin e tyre paraprak. Ata e dinë se çdo hap të udhëtimit të tyre është e rëndësishme dhe një pjesë e formulës së tyre personale për sukses.

“Këtu nuk ka asnjë pamje  kafshë, nuk janë vetëm kafshët, dhe ata janë të tillë gjatë gjithë kohës.” – Tim Grover

Në vitet e mia të studiuar njerëzit të suksesshme nga afër dhe larg, një përfundim i fuqishëm që kam tërhequr është se interpretuesit  të lartë thjesht punojnë  zakonet më të mira se të gjithë të tjerët. Aq shumë nga  jeta është kulmi i përpjekjeve të qëndrueshme që përfundimisht paguan off. Disa të shkruajnë deri në pikë kthese për të dhënë në grp. Në të vërtetë, edhe pse, kjo është më shumë gjasa të jetë rezultat i vazhdueshëm,ende graduale, përpara progresit.

Ajo që unë dua në lidhje me këtë thënje nga ish-trajneri Michael Jordan është se ajo nuk është në lidhje me shtytjen e një butoni kur është e nevojshme: Është për të qëndruar gjithmonë i gatshëm.

“Shpresoj se fillon në errësirë, shpresa kokëfortë se në qoftë se ju vetëm shfaqeni dhe  përpiqeni të bëni gjënë e duhur, agimi do të vijë. Ju prisni dhe shikoni dhe punoni:.. Mos u dorzoni” – Anne Lamott

Duke pasur besim në veten tuaj dhe duke shpresuar se të gjitha përpjekjet tuaja do të paguhen në fund është një pjesë e rëndësishme për të arritur qëllimet tuaja. Unë nuk mund të ndihmojnë por pyes veten se si shumë njerëz në këtë moment janë në greminë e suksesit, por të hedhni në peshqir një raund shumë më herët. Kur Kampionët përballen me vështirësi, ose në qoftë se ata madje përkohësisht ndalojnë duke parë përparimin, ata vazhdojnë të vënë në vend. Ata ri-vlerësuan metodat e tyre dhe  bëjnë rregullimet e nevojshme, por nuk heqin dorë.

Niveli në të cilën ju stërviteni dhe këmbëngulja juaj për të qëndruar në kursin përmes ndonjë sfidave në fund të fundit do të bëjë dallimin në mes arritjeve në objektivin tuaj, ose në rënie të shkurtër. Ne gjithashtu duhet  kurrë të nënvlerësojmë  fuqinë e besimit. Përgaditeni vetën tuaj për të qenë një kampion në vitet që do të vijnë, nëse ju sulmojnë në trajnimin me perspektivën e duhur, zgjidheni tani për të mos hequr dorë kurrë dhe të besoni në vetën tuaj sot.

Marty Fukuda

I lindur në Çikago, Marty Fukuda është shefi zyrtar operativ i N2 Publishing, mbikëqyrë operacionet në selinë e tij të korporatës në Wilmington, N.C. Ai së pari u bashkua me kompaninë si një drejtor i zonës në vitin 2008, pasi punoi në shitjen e drejtpërdrejtë dhe industrinë e shtypjes.

//entrepreneur.com.al/