Si të filloni javën me disa hapa të thjeshtë

Rikthimi përsëri në punë pas fundjavës nuk është i lehtë.  E Hëna nuk duhet parë si ditë e lodhshme, por si një mundësi e re për të çuar para atë që kemi lënë pas. Kjo ditë mund të konsiderohet si më e rëndësishmja sepse është momenti të vendosimse çfarë do të bëjmë gjatë javës.

 Ia cilat janë 4 hapat që mund të ndërmarrim të hënën:

1.Bëj një plan 

E mira është që të hënën të keni gati një plan se çfarë detyrash do të realizoni gjatë javës.  Bëjini detyrat tuaja një nga një dhe mos humbisni kohë duke bërë disa punë njëherësh. Përqëndrimi në një projekt e rrit produktivitetin. Shumë detyra njëherësh mund t’iu shpërqëndrojnë dhe ta ulin rendimentin tuaj.

2.Është e Hënë 

Dita e Hënë është e njëjtë për të gjithë.  Njerëzit janë të lodhur, të shpërqëndruar dhe ndoshta po e përdorin kohën për të planifikuar javën. Mos dërgoni e-mail gjatë paradites së të Hënës, me shumë mundësi ato nuk do të lexohen. Dërgojini mesazhet tuaja gjatë mbrëmjes ose paraditen e së Martës.

3.Qetësohuni 

Fillojeni të Hënën  me një rutinë të përjavshme. Ndoshta trupi dhe truri juaj nuk iu përgjigjen menjëherë në mëngjeset e të Hënave, pasi ju zgjoheni nga disa ditë pushimi. Një gjimnastikë e lehtë apo një shëtitje para se të hyni në zyrën tuaj do të ndihmonin në fillimin e javës.

4.Përfundoni një detyrë të rëndësishme 

Mundohuni që gjatë fillimit të javës të përfundoni një detyrë të rëndësishme. Kjo do t’iu motivonte për të filluar një javë të suksesshme. Fillimi i mbarë, gjysma e punës. Të Hënat nuk janë gjithmonë të lehta për t’u menaxhuar, por me një plan të qartë ju mund të jeni produktiv dhe të arrini objektivat tuaja.

/businessmag.al