Para se të Ndërroni Metodën, Sigurohuni se Po i Prezantoni Audiencës së Duhur

Unë e di procesin e shitjeve shumë mirë, unë fillova karrierën time të shitjes duke shitur telefonë. Jo, jo telefona të mençur. Po flas për ato gjërat e rënda të cilat njerëzit dikur i mbanin në makinat e tyre. Në atë kohë, ishte teknologjia më e madhe.

Gjatë viteve unë kalova nga shitjet në media, duke filluar në Televizionin dhe radion lokale para se të kaloj në fazën kombëtare të CNN dhe the Today Show. Por, jo vetëm si talent por edhe si pronar i biznesit të vogël dhe ndërmarrës, më është dashur të vazhdoj të jem personi në krye të shitjeve në ekipin tim.

Varësisht se çfarë po provoni të shisni, varësisht se a janë bileta të koncerteve, shërbim ushqimi, ose aplikacione të telefonit të mençur, mund të jetë gjithçka me të vërtetë, këshilla ime e parë është të siguroheni se po i shisni audiencës së duhur para se të bëni këtë hap.

Përmes foljes publike, televizionit dhe ngjarjeve, kam pasur mundësinë të flas me mijëra ndërmarrës gjatë dekadës së fundit. Kështu që, kam parë njerëz duke bërë gabimin e njëjtë disa herë. Procesi i shitjeve nuk po funksionon, ata po mohohen djathtas dhe majtas, kështu që ata dorëzohen dhe provojnë diçka të re dhe ndryshe. Nganjëherë njerëzit kalojnë vite duke ndryshuar strategjinë e tyre pa bërë ndonjë shenjë serioze në shitje.

Tani shikoni, nuk ka ndonjë plumb magjik në shitje, nganjëherë, ato mohime janë për shkak se produkti nuk është i mirë. Por, herët e tjera, duhet të pyesni veten, ‘’A po i prezantohem audiencës së duhur’’? Sepse ju mund të keni produktin, idenë dhe shërbimin e duhur, por prezantimi është duke u bërë ndaj audiencës së gabuar.

Këtu është një shembull me të cilin u ndesha së fundi: Përderisa po prezantoja shfaqjen time, unë supozoja se rrjetet do t’a donin atë. Njëri nga transmetuesit më të mëdhenj, madje edhe një rrjet kabllor i panjohur nëse do duhej të shkoja në atë rrugë. Kështu që, po dërgoja  shfaqjen time të ekzekutuesit e rrjeteve të cilët do të merrnin vendime se a do t’a blenin apo jo idenë time.

Në morëm shumë refuzime, dhe shumë njerëz më thanë ‘’jo’’. Kështu që, fillova të mendoj, A jam unë? A është talenti im i keq? A është ideja ime? A është një ide e keqe për një shfaqje?

Por, sapo fillova të mendoj për këtë, e kuptova se po i prezantoja audiencës së njëjtë gjatë gjithë kohës. Po supozoja se mënyra e vetme për të fituar një shfaqje do të ishte nëse ndonjë rrjet do t’a zgjedhte.

Çfarë bëra në vend të kësaj? Ndryshova audiencën time. Në vend se t’i prezantoja rrjeteve, fillova t’u prezantoj faqeve të internetit, faqeve të Facebook, kanaleve të Youtube, gjithkujt i cili kishte një audiencë mjaftueshëm të madhe për të më ndihmuar të kem ndikimin e njëjtë sikur të isha në televizion. Sepse në fund të fundit, nuk ishin rrjetet ose ekzekutuesit të cilët duhet t’i arrija, ishin njerëzit, dhe unë vetëm duhet të gjeja një mënyrë ndryshe për të arritur aty.

/entrepreneur.com.al