Marrja e Qartësisë në Vizionin Tuaj të Madh

Ju keni marrë hapin për të nisur kompaninë tuaj dhe jeni duke guxuar botën e sipërmarrjes. Por, para se ju mund të merrni biznesin tuaj nga sipërmarrësi në ndërmarrje, nuk është një hap shumë i rëndësishëm për të mbuluar të parën. Ju duhet të krijoni dhe të zbatoni vizionin tuaj strategjik, apo ajo që unë dua ta thërrasë  “vizion I pikturuar I madh.” Unë  kam mbështetur mijëra sipërmarrës në një depërtim të pengesave tëperceptuara në sukses, dhe të gjitha fillojnë me marrjen e qartë në vizionin tuaj.

Në mënyrë që të griheni në atë që vizioni juaj i madh është për kompaninë tuaj, filloni duke e pyetur veten dy pyetje:

 

  1. Çfarë doni të krijoni me biznesin tuaj?
  2. Sa larg doni që biznesi juaj të shkoj në botë?

Në përgjigjen e këtyre pyetjeve, shikoni nga ku ju keni ardhur, çfarë pasioni ju dërgoi për të nisur biznesin tuaj dhe çfarë janë qëllimet që ju keni pasur deri tani. Çfarë ka punuar? Çfarë ndjehet si ajo mund të ketë nevojë disa drejtime të freskët? Jepini vetes hapësirë për të reflektuar dhe të parashikoni një të ardhme të fuqishme për ju dhe kompaninë tuaj. Bëni disa kohë të hiqeni nga priza plotësisht, dhe  merrni një shëtitje në natyrë. Studimet kanë treguar përsëri dhe përsëri se ky lloj i kohës personale është ideal për shëndetin emocional dhe kreativitet, kështu që përdorni këtë për të filluar vizionin tuaj të madhë.

E vërteta e thjeshtë është se në mënyrë që të lëvizni nga rritja e varfër në rritje eksponenciale, ju duhet të mendoni shumë. Lejoni vetes që të parashikoni një kohë në të ardhmen jo shumë të largët – thonë tre vjet – ku kompania juaj dhe jeta juaj janë të rrjedh dhe lulëzon pikërisht në mënyrë që ju dëshironi. Këtu janë disa pyetje më kryesore të hedhin  mendjen tuaj krijuese si ju punoni në vizionin tuaj:

 

  • Çfarë aftësi unike ju bëjnë juve më të mirë në diçka?
  • Sa jeni të paguar për produktet  / shërbimeve tuaja tani? A duhet të jeni i paguar më shumë?
  • Sa shumë punonjës keni? Sa shumë keni nevojë për kompaninë tuaj për të arritur rritje eksponenciale?
  • Çfarë do të thonë punonjësit tuaj  për të punuar për ju në këtë vizion në të ardhmen?
  • Çfarë do të thonë klientët ?
  • Si është perceptuar kompania juaj nga publiku në tre vjet ? Çfarë është media duke thënë se për ju?
  • Si do të kaloni shumicën e kohës tuaj në lidhje me kompaninë tuaj? Sa kohë personale do të keni?
  • Çfarë do të jenë të ardhurat tuaja bruto, fitim neto, paga dhe Financat të tjera kyçe në tre vjet kohë?

Pasi të imagjinoni se ku doni të jeni në jetë dhe karrierë, të përqëndroheni në duke e bërë atë një realitet. Imagjinoni atë se ajo absolutisht do të ndodhë. Lejo dyshim të bie larg, dhe vini të gjithë energjinë dhe entuziazmin pas duke e bërë këtë ëndërr realitet.

Nëse pyesni se ku të filloni në manifestimin e këtij vizioni të madh, duke i dhënë vetes kohë krijuese të qetë – si shëtitje natyrës që kam përmendur – është çelësi. Në qoftë se ju qëndroni si një bletë puntore, me kokën poshtë, të zhytur në çfarëdo puna është para jush atë ditë të veçantë, ajo do të jetë thuajse e pamundur për të krijuar llojin e rritjes që ju duhet të keni sukses.

Pasi të keni të qartë se ku ju doni të shkoni, hapat për arritjen e këtyre qëllimeve do të fillojnë të bien në vend. Ju do të jeni i habitur se si kjo ndodh. qartësi tuaj të vizionit do të fillojë për të tërhequr njerëzit e duhur dhe mundësitë për ju në mënyrë që ju lehtë mund të lidhni veten me të ardhmen tuaj ideale. Në anën tjetër, ata njerëz dhe mundësitë që nuk përshtaten me vizionin tuaj të madh do të bien larg. Kjo është e natyrshme dhe normale, kështu që mos kini frikë për të lënë disa gjëra të shkojnë për të bërë vend për atë që ju me të vërtetë dëshironi.

Pasi të jeni të qartë në vizionin tuaj, sigurohuni që të gjithë e dinë atë. Ndani atë me të punësuarit tuaj, miqtë, familjen dhe njerëzit e tjerë të rëndësishëm në jetën tuaj – aq shumë sa që ata madje mund të ju vënë në lojë në lidhje me pasionin tuaj për këtë vizion. Mos e merrni atë personalisht; marrë atë si një shenjë e përkushtimit tuaj. Krijoni atë vizion të madh, atëherë jetojeni dhe frymoseni atë çdo ditë, do të ju vë në lëvizje në suksesin tuaj të fundit.

ALLISON MASLAN

SHKRIMTAR MYSAFIR

Ndërmarrës serik dhe mentor i biznesit

/entrepreneur.com.al