Kjo është rutina e mëngjesit e një sipërmarrësi që zgjohet në orën 4:45

Mëngjesi është i rëndësishëm.

Njerëzit e suksesshëm zgjohen herët dhe e nisin ditën me një rutinë që përmban ushtrime, meditim, email-e dhe shumë gota me ujë.

Anthony Hsieh, CEO dhe kryetar i loanDepot që ofron kredi, e fillon ditën duke u zgjuara përpara agimit.

Atë shpesh e pyesin në rrjetet sociale për rutinën e tij prandaj ai vendosi ta ndaj me pjesën tjetër:

“4:45 zgjimi.”

“Lexoj, kthej email-e, lexoj lajmet. Planifikoj ditën deri në orën 6.”

“6 – 6:40 vrapi i mëngjesit.”

“6:40 zgjoj fëmijët dhe në orën 7:25 i nis për në shkollë. Në zyrë mbërrij në orën 8:15.”

“Edhe kur udhëtoj, dy orët e para të ditës janë për nxemje dhe për të organizuar punët që do të bëj gjatë ditës. Ndoshta jam si një makinë e vjetër që i duhet pak kohë për t’u ndezur. Me duhet një tru dhe trup Tesla, për të vepruar shpejt,” ka thënë ai.

Besojeni ose jo, zgjimi i Hsieh nuk është më i hershmi. CEO i PepsiCo Indra Nooyi, për shembull e nis ditën në orën 4 të mëngjesit dhe CEO i Apple Tim Cook e thyen rekordin me zgjimin e tij 5 minuta më herët, në 3:45 të mëngjesit.

Burimi:businessmag.al