A e dini çfarë do të thotë emri “Samsung”?

Samsung është kompania që krijon telefonat e mençur më të famshëm në botë me platformë mobile Android  dhe derisa ajo është duke luftuar të mbajë përfitimet në nivelin më të lartë, e gjithë vëmendja e konsumatorëve të kompanisë është te “Galaxy S8” dhe “Galaxy S8 Plus”, telefonat e së ardhmes.

Por, a e dini se çfarë do të thotë në të vërtetë “Samsung”? Duke qenë se nuk kemi shumë njohuri për gjuhën koreane, sigurisht që edhe kuptimi i emrit të brendit “Samsung” është i paqartë.

Nëse e përkthejmë fjalën “Samsung” në gjuhën shqipe do të thotë “tre yje”, emër i vendosur nga themeluesi i kompanisë “Samsung”, Lee Byung, i cili qysh në fillim të hapjes së kompanisë ka pasur si qëllim që kompania një ditë të bëhet e fuqishme dhe e qëndrueshme sikur yjet në qiell.

Por, pse pikërisht tre yje, çfarë ka të bëjë numri “tre” me suksesin, pse jo dy apo katër? Arsyeja e kësaj duket të jetë e fshehur në gjuhën koreane ku numri “tre” është përdorur si simbol që përfaqëson diçka të madhe dhe të fuqishme.

Pra, dëshira për t`u bërë një kompani e madhe dhe e fuqishme është arritur nga “Samsung” brenda viteve të fundit. Megjithatë, për t`u bërë një “bishë” vërtet edhe më madhështore, duke arritur kulminacionin, telefonat e mençur “Galaxy S8” dhe “Galaxy S8 Plus” mund të jenë ata, që do të vendosin për fatin e kompanisë përballë konkurrentit të përhershëm iPhone.

Burimi:www.businessmag.al