Cili është vendi ku punonjësit ndihen më produktiv?

Profesionistët në ditët e sotme kanë opsione të ndryshme zgjedhje. Kjo sepse teknologjia i mundëson të jenë të lidhur gjatë gjithë kohës me kompaninë dhe klientët e tyre, kurdo që ata duan dhe në çdo vend ku ata ndodhen. Por shpesh ata e pyesin veten se cili është vendi ku i lejon ata të jenë më produktiv.

Së fundmi, site-i i punës dhe karrierës FlexJobs.com ndërmorri një studim me rreth 3100 profesionistë, nga mosha 20 vjeç deri në 60, duke i pyetur ata rreth të punuarit me orar fleksibël, duke punuar nga distanca si dhe ku ata ndjenin se puna e tyre ishte më efektive.

Nga ky studim doli se pjesa më e madhe e të pyeturëve, rreth 65%, u përgjigjën se ata punonin më mirë diku tjetër dhe jo në zyrën tradicionale.

Një pjesë tjetër, rreth 7%, ishin më produktiv në zyrën tradicionale, në orarin zyrtar të tij. Disa profesionistë, rreth 8%, preferonin të punonin në zyrë por jo në orarin zyrtar, kur kolegët e tij nuk ishin përreth. 8% u përgjigjën se ata ndiheshin më produktiv duke punuar në kafe, në biblotekë etj. Ndërsa 51% e të gjithë të pyeturve, u përgjigjën se ishin më produktiv ndërsa punonin nga shtëpia. Studimi tregoi gjithashtu se 26% e punonjësve shkonin në zyrë vetëm sepse duhej të shkonin, për të përmbushur rregullat.

Kur u pyetën pse ishte më mirë që ata të punonin në distancë, 76% e përgjigjeve ishte se ata nuk mund të ndërpriteshin nga kolegët. Gjithashtu, 69% prej tyre mund të shmangnin mbledhjet ndërsa punonin në distancë.

Punëmarrësit duhet ta mbajnë parasysh faktin se 81% e përgjigjeve ishte që të punonin jo në zyrë por diku tjetër në mënyrë që ata të qëndrojnë më besnik ndaj punës së tyre dhe kompanisë ku punojnë.

/businessmag.al