6 Këshilla nga Investitori amerikan Warren Buffet

Warren Buffet është njëri nga biznesmenët më të suksesshëm të Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Ai konsiderohet si investitori më i madh i shekullit XX. Buffet deri para 8 viteve ishte njeriu më i pasur në botë, kurse tash renditet si i treti me një pasuri prej 72$ dollarë.

Revista amerikane “Time” e ka etiketuar si njërin prej njerëzve më me influenc në botë. Ai si një inovator dhe njeri i sukesshëm ka dhënë disa këshilla interesante në lidhje me të ardhurat, kursimet, shpenzimet etj.

Entrepreneur Shqip, sjellë disa nga këshillat më të mira nga Warren Buffet.

  1. Rreth të ardhurave“Mos u var kurrë vetëm nga një burim të ardhurash. Investo në mënyrë që të krijosh të paktën një burim të dytë”.
  2. Rreth shpenzimeve“Nese blen gjëra që nuk të nevojiten, së shpejti do të të duhet të shesësh gjërat që të nevojiten”.
  3. Rreth kursimeve“Mos kurse atë çfarë ngel pas shpenzimeve, por shpenzo atë çfarë ngel pas kursimeve”.
  4. Rreth riskut“Mos e testo kurrë thellësinë e një lumi me të dyja këmbët”.
  5. Rreth investimeve“Mos i fut të gjithë vezët në një shportë”.
  6. Rreth pritshmërive“Ndershmëria është një dhuratë shumë e shtrenjtë. Mos e prit ta marresh nga njerëz pa vlerë”.

    /entrepreneur.com.al