5 Këshilla Marketingu për një biznes të suksesshëm online

Marketing. Shumë biznese, e urrejnë këtë fjalë ndërsa marketingu në internet mund të jetë edhe më i vështirë. Meqënëse ka shumë faqe interneti dhe biznese që konkurojnë në çdo “qoshkë” tregu, të përdorësh marketingun online për të dalë sipër tyre mund të duket një sfidë e pabesueshme. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse ju nuk keni shumë para për t’i vënë në buxhetin tuaj të marketingut.

Por, ka shumë këshilla të cilat çdo biznes online mund t’i përdorë për të marketuar biznesin e tyre pa marrë parasysh gjendjen financiare. Këtu janë pesë këshilla për të zhvilluar një strategji të suksesshme të marketingut në internet:

1. Mos e harroni audiencën tuaj
Kjo është këshilla më e thjeshtë, por është maja më e rëndësishme nga të gjitha. A ka një segment tregu të veçantë të bazuar në demografi që ju jeni duke u përpjekur t’a tërhiqni? Cilat faqe të internetit viziton më shpesh ky segment tregu? Cilat cilësi do të kërkojnë ata kur shohin produktin tuaj dhe si mund t’i tregoni se produkti juaj ka këto cilësi?

Këto janë vetëm disa pyetje të cilat çdo biznes në internet duhet të dijë t’i përgjigjet para se të planifikojë një strategji marketingu. Bëni disa pyetje të hapura dhe pastaj bëni një hulumtim tuajin në treg. Bëhuni social dhe pyetni klientët për mendimet e tyre dhe shikoni se çfarë njerëzit janë duke thënë për kompaninë tuaj në mediat sociale. Kjo do t’ju ndihmojë të identifikoni dobësitë tuaja dhe më pas të hartoni strategjinë tuaj të marketingut duke u bazuar në pikat më sipër.

2. Shikoni Content Marketing
Në vend që të blini reklama në Google ose dizenjoni një faqe interneti të komplikuar, ju mund hapni një blog të thjeshtë apo Instagram me disa fakte të detajuara për biznesin tuaj. Ju mund të tregoni për biznesin tuaj si një vend të ngrohtë dhe miqësor. Siç u përmend më lart, ju duhet të dini se kush është audienca juaj dhe më pas të krijoni përmbajtje që do të lexohet nga ata.

Përmbajtja e marketingut është më e lirë në krahasim me marketingun tradicional, por është më e vështirë. Ju do të duhet t’a rinovoni përmbajtjen tuaj rregullisht, të mendoni për gjëra interesante për të thënë gjithë kohës dhe të krijoni video për të tërhequr njerëzit në faqen tuaj te internetit. Nëse jeni të interesuar për të mësuar më shumë rreth marketingut të përmbajtjes, atëherë Content Institute Marketing është një vend shumë i mirë për të filluar.

3. Bëhuni aktiv në mediat sociale
Edhe në qoftë se ju e krijoni blog-un më të madh ndonjëherë, kjo nuk ka rëndësi në qoftë se askush nuk e lexon atë. Vende si WordPress janë një mënyrë e mirë për të ngritur përmbajtjen e marketingut, por ai duhet të jetë i lidhur në një media sociale për t’u parë nga lexuesit e mundshëm.

Por një strategji aktive në media sociale nuk do të thotë krijimin e një llogari të biznesit në çdo faqe të mediave sociale. Fokusimi në një nga faqet e mëdha sociale dhe ngadalë përhapja tek të tjerat, është mënyra më e mirë dhe më e besueshme. Facebook është ndoshta zgjedhja më e mirë, por ju mund të përdorni LinkedIn në qoftë se biznesi juaj është më formal dhe profesional apo Instagram dhe Pinterest në qoftë se biznesi juaj është më i zakonshëm. Dhe shmangni Twitter.

4. Kuptoni rëndësinë e SEO
Një strategji e mediave sociale është shumë e rëndësishme, por Google mbetet një nga mjetet më të mëdha në të cilën klientët e rinj mund të zbulojnë biznesin tuaj. Për këtë arsye, është e rëndësishme që të keni një strategji të mirë të “search engine optimization” (SEO).

Mos harroni se Google gjurmon dhe rendit faqet e internetit nga sa shumë faqe të tjera janë të lidhura me to. Kjo do të thotë që ju doni të lidheni me faqe të tjera në mënyrë që ato faqe të internetit të mund të lidhen përsëri tek ju. Ju gjithashtu duhet të rinovoni përmbajtjen tuaj rregullisht. Nëse e bëni këtë, atëherë të tjerët do të lidhen me artikujt e rinj dhe videot që ju prodhoni, duke e çuar faqen tuaj më lart në renditjen e kërkimit.

Ka disa truke të vogla të cilat ju mund t’i përdorni për të përmirësuar vlerësimin tuaj SEO siç ishin lidhjet dhe vazhdimisht duke përdorur fjalë kyçe, duke kuptuar se mënyra më e mirë për të qenë të parët në një kërkim në Google është që të dalësh me përmbajtje të qëndrueshme dhe cilësore.

Unë nuk mund të theksoj mjaftueshëm se sa e rëndësishme është përmbajtja dhe përmbajtja e marketingut për çdo strategji online.

5. Kujdesuni më shumë për klientët në mobile
Ne e dimë se njerëzit janë duke përdorur telefonat e tyre mobile për të hyrë në internet dhe për të bërë biznes më shumë se kurrë, por ne ende e nënvlerësojmë këtë fakt. Një raport i muajit Prill për vitin 2016 nga comScore tregon se 65% e kohës shpenzohet tashmë në celular.

Rrjedhimisht, çdo biznes duhet të ketë një strategji për mobile. Kjo do të thotë se është e nevojshme të hartosh faqen tuaj në mënyrë që ajo të jetë e lehtë në përdorim nga përdoruesit në mobile. Kjo mund të jetë një ide e mirë për të krijuar një faqe interneti të veçantë për përdoruesit mobile, veçanërisht në qoftë se biznesi juaj i vogël është një shitës me pakicë ose restorant.

Nëse do të krijoni një faqe interneti e cila është e vështirë për të hyrë dhe lundruar me celular do të ngadalësojë trafikun në faqen tuaj. Sigurohuni që ky problem potencial të rregullohet.

Burimi:businessmag.al