4 Risi të Teknologjisë për Shëndet që po e Ndryshojnë Jetën e Pacientëve Tanë më të Prekshëm

Ndër të gjitha që ne jemi mirënjohës për një nga më të rëndësishme është shëndeti jonë. Risitë shëndetësore që kanë  ndihmuar njerëzit të kujdesen për komunitetet tona më të rrezikuara janë diçka për të festuar.

Avancimet në teknologji të kujdesit shëndetësor kanë revolucionarizuar mirëqenien e fëmijëve, të metat mendore, pacientët neonatale dhe të moshuarit tanë. Pra, këtu është për shëndetin tuaj, dhe gëzuar për katër risit shëndetësore që janë riorganizimin jetëgjatësinë e njeriut dhe cilësinë e jetës për brezat e ardhshëm.

1.Terapia me dritë

Duke përdorur dritën për të trajtuar depresionin (ose dhimbje lëkurë të zbehtë) është një formë e një kohe të gjatë të trajtimit. Por, për Dr. JoQueta Handy, terapi me drit1. terapi dritës

Duke përdorur dritën për të trajtuar depresionin (ose dhimbje lëkurë të zbehtë) është një formë e një kohë të gjatë të trajtimit. Por, për Dr. JoQueta dobishëm, terapia me dritë ka bërë më të lehtë  botërat e shumë personave që jetojn  me sindromën Down dhe Autism Spectrum. Organizata Botërore e Shëndetësisë ka identifikuar zyrtarisht ASD si një “prioritet shëndetësor global.” Në përgjigje të këtyre shqetësimeve, specialistët si Dr. Handy kanë kushtuar jetën e tyre për zhbllokimin e pengesave të mësuarit duke zhvilluar qasje revolucionare të mësuar fëmijët me këto dhe të tjera aftësi të kufizuara të mësuarit.

Me metoda të tilla si integrim kuantik reflex dhe Interactive përdorimit metronom, Dr. Handy ka përsosur një disiplinë holistike arsimi i quajtur “Mundësi e fëmijëve për madhështi”. Ajo e përdor këtë platformë për të informuar edukatorët e tjerë në lidhje me mënyrat më të mira për të mësuar fëmijët me nevoja të veçanta.

“Kjo nuk është e vetmja zgjidhje për strategjitë e të mësuarit”, tha Handy “Por kjo është një zgjidhje për të sjellë mjekët, prindërit dhe mësuesit së bashku në mënyrë që shpresojmë se ne mund të krijojmë qendër për timon të fëmijëve.”

2.Mjetet bashkëpunuese të gjurmimit

Për Tammy Bowers, zhvillimi i inovacioneve Lionheart ishte një punë e dashurisë në bazë të nevojës. Tammy ka patur nevojë për një burim që mund të trash përmbajtjen e lidhësit të saj masiv në një aplikim që mund të ndjek informacion mjekësor djalit të saj. Ajo besonte teknologjia ishte zgjidhja për të kontrolluar kompleksitetin e kujdesit mjekësor për djalin e saj, dhe se platforma ka qenë një shpëtues jete për mijëra njerëz që kanë nevojë për një mënyrë për të menaxhuar më mirë probleme kronike shëndetësore.

“Aplikacioni Lionheart nuk ka thjesht të gjetur dhe ruajtur informacione mjekësore, ajo fuqizon pacientët dhe ofruesit e tyre përmes të dhënave,” tha Bowers. Ky aplikacion ofron menaxhimin ilaçe, planifikimin, dhe shumë karakteristika të tjera që mund të informojnë më mirë ofruesit e të dhënave të nevojshme.

3.Teknologjitë që vishen

Për kukuvajkën e re bebe Care CEO Kurt punëtori projektuoi një spital të kalibrit Baby Monitor për përdorim në shtëpi, ishte një sfidë që ka paguar për mijëra prindër të ri. Qorapja e menqur përdor impulsion oksimetrik , e cila është përdorur në shumicën e spitaleve. Qorapja është e veshur nga foshnjat dhe monitoron normë të zemrës dhe nivelet e oksigjenit të foshnjës. Duhet të bjerë këto nivele, pajisja do të shkaktonte stacion bazë që mbledh këto pjesë thelbësore me anë të Bluetooth. Prindërit mund të dinë menjëherë nëse ka një problem. “Kukuvajka e re mbledh më shumë të dhëna në një natë se një mjek i mbledh në një vit,” tha Workman.

Kjo teknologji e re ka kapur vëmendjen e shumë organizatave, duke përfshirë Entrepreneur Magazine, e cila i nderoi ata si një nga top 100 kompanive të shkëlqyer e 2016, dhe Forbes Magazine, i cili përfshinte ata në Startup List miliarda dollarësh  2016.

4.Teknologjia koperative ndër parametrave të kujdesit shëndetësor

Me statistika tregon 46 për qind të referimeve të kujdesit shëndetësor nuk rezultojnë në një takim të planifikuar, dhe më shumë se gjysma (55 për qind) e vizitave të specializuara janë të konsiderohen të panevojshme, ReferralMD beson se ka një mënyrë më të mirë për të konsoliduar informacionin shëndetësor të arritshëm nga parametrat e kujdesit shëndetësor, veçanërisht post- organizatat akute kujdesit.

Për shembull, ReferralMD beson se duke përfshirë kujdesin post-akute në këto strategji të reja ndërveprimit, “organizatat e kujdesit shëndetësor mund të sigurojnë informata të rëndësishme për pacientin në të gjitha parametrat e kujdesit do të jetë i lidhur, duke siguruar një pasqyrë më të detajuar pacientit për planet më të veçanta të trajtimit dhe për të përmirësuar kujdesin për pacientin. “si fushës demografike shëndetësor ndërrime, ReferralMD është gati për të ndryshuar se si kompanitë e kujdesit shëndetësor të komunikojnë duke krijuar një strategji efiakse pa damari,, jetëshpëtuese që do të përfitojnë pacientët nesër dhe të modernizojë procesin për ofruesit e kujdesit shëndetësor.

Siç jemi dëshmitarë përparime të sotëm në terapi të lehta, aplikimet bashkëpunuese shëndetësore, ndjekja e pajisje që vishen, dhe ndërveprimin ndërmjet organizatave të kujdesit shëndetësor, ne kemi shumë për të të jetë mirënjohës për kur është fjala për shëndetin tonë. Për ato popullsi unike në nevojë për kujdes të veçantë, shëndeti i mirë mbetet investimi ynë më i mirë.

/entrepreneur.com.al