4 Hapa për Krijimin e Videove Efektive Online

Të qenit para kamerës mund të jetë shumë frikësuese, por kjo nuk duhet të jetë. Përdorni këto katër hapa vepruese për të krijuar  video biznesit tërheqëse që përshatet me audiencën tuaj.

1.Zhvillimi i një skripti.

Një mënyrë ju mund të shmangni emocionin në kamer është duke zhvilluar një dorëshkrim para se të goditni atë butonin rekord. Zhvillimi i një script për një video biznesi tingëllon mënyra më e sofistikuar se sa është. Në thelb, qëllimi i të shkruarit shkrimit tuaj nuk është për të zhvilluar një ese të përpunuar. Përkundrazi, kjo është për të krijuar një skicë të detajuar rreth pikave plumb që dua të përmend në video tuaj.

Pra si do krijoni një script? Pra, hapi i parë po vjen me idenë tuaj të veçant. Pa shqetësuese në lidhje me formën ose paraqitjen, filloni të shkruani mbështetjen detajet e temës tuaj. Pasi të keni një sasi të kënaqshme të mbështetjes detaje, ju pastaj do filloni të punoni në layout.

Kjo është një praktikë e mirë për të filluar me mesazhin kryesor të jeni duke u përpjekur për të përcjellë, pastaj do fillojë të rrjedhin në detaje mbështetëse. Pasi ju të dilni me të gjitha idetë tuaja dhe organizimin e tyre në një mënyrë që ka kuptim për audiencën tuaj.

Merrni idetë tuaja të organizuara dhe filloni të hedhni ato në një format skript. Mbani mend, megjithatë, kjo nuk është një ese. Ju dëshironi të bëni të sigurtë ky dorëshkrim do të vokalizoj rrjedhshëm. Lexoni me zë të lartë; kur ju vijnë të gjithë një pjesë që nuk ndiheni të natyrshme, bëni rregullime.

2.Tentoni të dukeni sa më mirë në kamerë.

Pjesë e arsyes se kaq shumë njerëz janë të shqetësuar në lidhje me daljen në kamer është për shkak se ata janë të shqetësuar në lidhje me atë që ata të duken si ose se si ata janë duke u perceptuar. Këtu janë disa truket për të siguruar që ju të dukeni më të mirë në kamer për të eliminuar ankthin e panevojshëm.

Një nga gjërat më të mëdha për të përqëndruar kur të filloj videoja është cilësia drita e imazhit. Shumë njerëz të cilët janë të ri për video të shikojn këtë detaj të thjeshtë por të rëndësishëm. Një metodë me kosto efektive për të rritur cilësinë e dritës është për të xhiruar videon tuaj pranë dritares për të përdorur rrezet e diellit natyrore në fytyrën tuaj, sepse asgjë nuk mund cilësinë e diellit natyror.

Nëse përdorimi i rrezeve të diellit nuk është një opsion,  gjeni ca burime të lehta rreth zyrës tuaj ose në shtëpi. Mundohuni të gjeni llambat të shumta dhe përdorimin e tyre në dritë në dy anët e fytyrës tuaj.  Edhe gjetja e dritës është çelësi.

Një tjetër gabim shumë krijuesit e ri të Videove bëjnë është se ata nuk do të fokusohen në kornizën e videos. Vetëm për shkak se sytë e tu dhe goja juaj janë në kuadër të kamerës suaj nuk do të thotë se videoja juaj duket e mirë. Provoni duke mbajtur kamerën tuaj në nivelin e syve. Nëse jeni duke përdorur një webcam në një kompjuter portativ bëni atë që ju mund të bëni, për të rritur webcamin  e laptopit në nivelin e syve tuaj. Përfitim i madh për videon tuaj në këtë mënyrë është duke u shpëtoj prej një mjekër të dyfishtë .

3.Ta modifikosh apo mos ta modifikosh?

Ky hap është plotësisht opcional. Ndonjëherë modifikimi I videove tuaja është një domosdoshmëri për të hequr pauzat e gjata, dhe herë të tjera ajo rrit vlerën e prodhimit. Megjithatë, platforma e videove të tilla si Facebook Live, Snapchat dhe Instagram Story janë në rritje në popullaritetit, që do të thotë audienca janë duke gravituar në drejtim të dukjes së natyrshme, të gjall dhe të paprerë të videove.

Nëse ju nuk preferoni të modifikoni videot tuaja, videoja fillestare duhet të fillojë me iMovie nëse ju jeni në një Mac ose Windows Movie Maker, nëse ju jeni në një PC. Kur ju jeni  në modifikim ju mund të gjeni se ka shumë fusha ku ju duhet të preni atë. Një mënyrë e madhe për të mbuluar modifikimet tua  është duke përdorur pamjet shtesë, i njohur ndryshe si B-roll. Merrni këtë filmim shtesë dhe luaj atë mbi shkurtime për t’i bërë ato më pak të dukshme.

4.Ngarko dhe optimizo për kërkim.

Si sipërmarrës, ne duhet të përqëndrohemi në krijimin e një zëri për veten dhe bizneset tona. Një nga mënyrat më të mira për të bërë këtë është duke u gjetur në kërkim organike. Nëse ju doni videot tuaja për t’u zbuluar në kërkim ju duhet të ngarkoni ato në YouTube. YouTube është në pronësi nga motor kërkimi më të madhe në botë, Google. Çfarë kjo do të thotë është se algoritmi i Google është i njëanshëm ndaj videos së YouTube-s, kështu që YouTube është vendi që do të jetë.

Mos prisni të ngarkoni një video dhe të gjenden me mijëra njerëz, edhe pse. Çfarë ju duhet të bëni është të zgjedhni videot tuaja në YouTube. Mënyra më e mirë për të bërë këtë është duke bërë hulumtime fjalen duke përdorur fjalë kyç Planifikues Google. Ejani me idetë rreth temës tuaj që kanë marrë më shumë trafik në Google. Përdorni këto fjalë kyçe popullore në titullin tuaj, përshkrimin dhe tagët, kur ngarkoni videon tuaj. Këto janë të dhënat algoritmi YouTube përdor për të përcaktuar ku videot tuaj duhet të renditen në kërkim.

Sam DeZeeuw

Ky është një tregtar profesional i klipeve i cili u ka ndihmuar shumë bizneseve vendore që të  përdorin fuqinë e videove online. Sot, qëllimi DeZeeuw në SamDeZeeuw.com është për t’i treguar sipërmarrësve në mbarë botën si t’i përdorin videot online për t’a rritur markën e tyre ose biznesin. Flisni me të në Facebook, ose dërgojani atij një cicërimë në Twitter për të kërkuar ndonjë pyetje që keni në lidhje me videot!

/entrepreneur.com.al