3 Mënyra Për të Ndërtuar një Biznes i Cili ju Jep Balancim Mendor

Kur jeni duke filluar një sipërmarrje të re, ndonjëherë mund ta ndjeni se balanci është një mit i plotë. Michael Schultz e di direkt rreth punimit gjatë, me orë të çmendur, ka punuar në industrinë e restoranteve që kur ishte 12 vjeç. Ai ka punuar për emra të mëdhenj si Ruth’s Chris Steak House dhe Wolfgang Puck, dhe në vitin 2015, u hap Goddess dhe Baker, një kafe e konsiderueshme në Çikago.

Këtë pranverë, kur ai filloi kompaninë e tij të re, një ushqim specialiteti dhe zinxhiri i pijeve i quajtur Fairgrounds Coffee & Tea Brew Bar, Schultz kërkoi për ta bërë balancimin punë / jetë një pjesë të misionit të kompanisë nga dita e parë. Ndërsa kjo është diçka që është tepër e vlefshme për Schultz tani, ai thotë se nuk ka qenë gjithmonë kështu.

Thirrja e tij erdhi shtatë vjet më parë, ditë para se vajza e tij e parë të ishte lindur, kur ai nuk ishte në gjendje të marrë pjesë në takimin e fundit të gruas së tij me ultratinguj. Kur ai u takua me të në spital pastaj, ai kujtoi se ajo e pyeti se pse ai ishte aty, pasi që ai kishte takime atë ditë.

Ai e gjeti veten duke menduar për të gjitha momentet që ai kishte humbur, dhe ai i tha asaj se ai do të lë punën e tij me Ruth’s Chris Steak House . Edhe pse ata kishin një fëmijë në rrugë dhe sapo kishin blerë një shtëpi të re, ai e dinte se ai nuk mund të qëndronte në rrugën në të cilën ai ishte. “Unë thashë:” Unë dua të krijojë mundësi për të tjerët. Unë dua të ndërtojë një biznes që i frymëzon njerëzit, i bën ata të ndjehen të vlerësuar dhe e ushqen atë shpirt sipërmarrësi,” tha Schultz.

Schultz ka tre këshilla për sipërmarrësit të cilët kanë një qëllim të ngjashëm në mendje.

1. Kontriboni për komunitetin tuaj.

Schultz thotë se ai dëshiron që shpirti i dhurimit të përshkojë çdo aspekt të kompanisë së tij. “Çdo udhëheqës i ekipit ka një buxhet për të bërë akte të ndryshme të mirësisë,” thotë ai. “Suksesi i kompanisë tonë mund të gjykohet kur ne e ndikojmë atë në jetën e njerëzve në bashkësinë në të cilën ne veprojmë.”

Lokacioni i parë Fairgrounds do të hapet më 29 mars në lagjen Bucktown të ​​Çikagos. Njëzet për qind e shitjeve në ditën e hapjes së dyqanit do të shkojë në Shkollat Pritzker A.N.. Lokacioni i dytë, i vendosur për tu hapur në maj, do të jetë në hotelin e Asociimit Atletik të Çikagos. Kori i fëmijëve të Çikagos do të jetë partneri bamirës i dyqanit, dhe gjithashtu do të marrin 20 për qind të shitjeve të ditës së parë. Anëtarët e Sindikatës së Mësuesve të Çikagos dhe punonjësit e Shkollave Publike të Çikagos do të kenë një zbritje prej 10 për qind në dyqanet e qytetit.

Schultz thotë se ka plane në punimet për partneritetet të bamirësisë me çdo vend të ri që hapet, duke filluar në Los Angeles këtë verë, me Houston, Minneapolis, Brooklyn, N.Y., dhe Miami në vijim.

2. Bëhu një udhëheqës në çdo aspekt të biznesit tuaj.

“Unë marrë 30 minuta çdo ditë për të medituar për tu rigrupuar, rifokusuar dhe t’a centrojë energjinë time. Kjo është një sjellje që ne u inkurajojmë anëtarëve të ekipit tonë në përpjekje për t’i ndihmuar ata për të krijuar ekuilibër në jetën e tyre “, thotë Schultz.

Prioriteti i tij i parë është që të fut në të punësuarit e tij në vlerën e marrjes së kohës për veten e tyre, edhe në qoftë se kjo është diçka e thjeshtë si leximi i një libri ose shëtitja për të marrë një pushim gjatë ditës, thotë ai. “Duke pasur ekuilibër të madh në mes të familjes, shëndetit dhe të biznesit ju lejon për të arritur nivele më të larta në të gjitha prej tyre.”

3. Mos e luani lojën “çka nëse”.

Schultz thotë se është e pamundur për të ecur përpara dhe për ta ruajtur çdo lloj të balancimit nëse ju e gjeni veten të konsumuar me keqardhje. “Ka një moment që vjen në jetën e të gjithëve kur ju shikoni mbrapa dhe mendoni se çka mund të ketë qenë,” thotë ai. “Mos e vini veten në një pozicion ku ju mund të shikoni prapa dhe të thonë:” Çfarë mund të ketë apo çfarë mund të ketë ndodhur [në qoftë se unë do ta kisha bërë këtë ‘]. Merreni një hap dhe atë guxim për të besuar në veten tuaj. ”

/entrepreneur.com.al/