10 Shtetet më inovativë në botë

Inovacionet në teknologji  janë çelësi për rritjen ekonomike  dhe të konkurrencës së kombeve duke i bërë kompanitë  të prosperojnë drejt aktiviteteve me vlerën më të lartë të shtuar. 

Raporti i Konkurrueshmërisë për 2015-2016 i Forumi Ekonomik Botëror  vlerëson 140 ekonomi të botës së zhvilluar në aspekte të ndryshme të inovacionit, duke përfshirë edhe cilësinë e institucioneve të kërkimeve shkencore dhe shpenzimet mbi kërkim-zhvillimin, për të dhënë një rankim global të tyre.

10 Shtetet më inovativë në botë janë:

innovation ranking

 

Zvicra vjen e para si shteti më inovativ në botë, e ndjekur nga Finlanda, duke i ndërruar pozicionet nga raporti i vitit të kaluar. Pjesë e dhjetëshe-s më të mirë janë edhe Gjermania, Suedia, Hollanda dhe Danimarka ndër shtetet me shkallë të lartë inovacioni.

Japonia dhe Singapori janë përfaqësueset e Azisë, ndërsa Izraeli dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës përmbyllin “top 10” e renditjes.